|

HDP'lileri dokunulmazlık korkusu sardı

HDP, dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik anayasa değişikliği teklifinin Anayasa Komisyonu'nda kavgalı oturumun ardından kabul edilmesi ve Genel Kurul gündemine yakın zamanda gelmesi ihtimali üzerine harekete geçti. Dokunulmazlık önerisinin Genel Kurul'a gelmesinden önce Demirtaş ve Yüksekdağ imzasıyla Avrupa ülkeleri parlamentoları, başkanları ve önemli siyasi isimlere mektup gönderildi.

Yeni Şafak
07:14 - 4/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 05:23 - 4/05/2016 Çarşamba
Diğer

Kamuoyu oluşturmaya yönelik adımlar atmaya hazırlanan parti kurmayları, diplomasi ayağında AB ülkelerinin büyükelçileri ile de görüşmeler yapacak. HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ imzasıyla dokunulmazlıkların kaldırılmasının yaratacağı sonuçlara dikkat çekilerek Avrupa ülkelerinin parlamentolarına da mektup gönderildi.



Şiddetli tartışmalar ve kavgalar sonucu teklifin Anayasa Komisyonu'ndan geçmesi sonrasında ABD ziyaretinden dönen Demirtaş, Meclis'e gelerek yaşananlar hakkında bilgi aldı. Komisyonda görev yapan milletvekilleriyle bir araya gelen Demirtaş, HDP'nin izleyeceği yol ve yöntemler hakkında milletvekillerinin görüşüne başvurdu. Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması halinde izlenecek ve yöntemler yarın yapılacak MYK toplantısında kapsamlı tartışılıp önemli kararlar alınması bekleniyor.



AB ülkelerinin büyükelçileri ile görüşmeler başladı


Dokunulmazlık önerisinin Genel Kurul'a gelmesinden önce HDP yurt dışında önemli temaslar yapmayı ve kamuoyu oluşturmayı gündemine aldı. Milliyet'te yer alan habere göre bu kapsamda Demirtaş ve Yüksekdağ imzasıyla Avrupa ülkeleri parlamentoları, başkanları ve önemli siyasi isimlere mektup gönderildi. Dış İlişkilerden sorumlu HDP Eş Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy ise çok sayıda AB ülykeleri büyükelçisi ile görüşmeler yapacak. Bu kapsamda dün bazı AB ülke büyükelçileri ile görüşmeler yapıldı. Görüşmelerde Anayasa Komisyonu'ndan geçen dokunulmazlık teklifi ile HDP'nin siyaset dışında bırakılmasının amaçlandığı, bunun iktidarın darbesi olduğu vurgulandı. Yurt dışında yapılması beklenen diplomatik ziyaretler ve sosyal medya üzerinden kamuoyu oluşturulmasına yönelik çalışmalar da yürütülecek.





#HDP
#dokunulmazlık
#Anayasa Komisyonu
#Selahattin Demirtaş
#Figen Yüksekdağ
8 yıl önce