|

HDP’yi PKK tasfiye etti

Koalisyon çalışmaları ve son terörolaylarını değerlendiren GENAR Başkanı İhsan Aktaş, siyasetteki gerilimin HDP-PKK gerilimi olduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/08/2015 Pazar
Güncelleme: 00:27 - 2/08/2015 Pazar
Yeni Şafak

Bir aylık parti olan HDP'nin, daha siyaseten hiçbir adım atmadan, Meclis'te bir oturum bile yapmadan PKK tarafından tasfiye edildiğinin altını çizen Aktaş, “Sokaktaki tartışmalara bakılınca sanki AK Parti ile HDP arasında bir gerilim varmış gibi gözükse de Türkiye siyasetinin gerilimi, PKK ile HDP arasındaki gerilimdir. 'PKK, siyasetten bizim bir beklentimiz yoktur, siz kenara çekilin' mesajını verdi. Bu muhakemeyi halk yapacak. Yani 'çözüm süreci başladı, gönülden destekledik, kendi partimizi yüzde 13 oya getirdik, PKK gelip bu süreci neden bozdu, neden baltaladı?' diye düşünerek erken seçimde tercihini yapar” dedi.


Şu anda erken seçim ihtimalinin yüzde 51 olduğunu belirten Aktaş, “Seçim sonrası AK Parti'nin oy oranı artışı 3 puan kadardı. Erken seçimde sandığa gidecek hem batılı seçmen hem Güneydoğu seçmeni çözüm aramaya gider. Muhtemelen de bu çözüm arayışında en avantajlı parti AK Parti olur hem Güneydoğulu seçmen arasında hem batılı seçmen arasında” diye konuştu.


#Koalisyon çalışmaları
#İhsan Aktaş
#pkk
9 yıl önce