|

Hedef 5 bin yabancı öğrenci

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, şu an da üniversitelerinde 2 bin 500 olan yabancı öğrenci sayısını 5 bine çıkarmak istediklerini söyledi. Öğrencilere ilk önce Türkçe öğretildiğini sonrasında Türkçe eğitim gördüklerini ifade eden Prof. Dr. Ulcay, Uludağ Üniversitesi'nin dünyanın tercih edeceği bir okul haline gelebilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Yeni Şafak
11:22 - 31/05/2016 Salı
Güncelleme: 08:22 - 31/05/2016 Salı
AA
ULUTÖMER Türkçe öğreten akademisyenlerin ve bu konuda çalışma yürüten araştırmacıların buluştuğu Yabancı Dil Olarak Türkçe (YADOT) toplantılarının 27'incisine ev sahipliği yaptı.
ULUTÖMER Türkçe öğreten akademisyenlerin ve bu konuda çalışma yürüten araştırmacıların buluştuğu Yabancı Dil Olarak Türkçe (YADOT) toplantılarının 27'incisine ev sahipliği yaptı.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ULUTÖMER), yabancı dil olarak Türkçe öğreten akademisyenlerin ve bu konuda çalışma yürüten araştırmacıların buluştuğu Yabancı Dil Olarak Türkçe (YADOT) toplantılarının 27'incisine ev sahipliği yaptı.



Gerçekleştirilen toplantıya UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, ULUTÖMER Müdürü Prof. Dr. Salih Pay, YADOT Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Dilek, Türkiye'nin farklı üniversitelerinde görev yapan akademisyenler, öğretim görevlileri ve personel katıldı.



UIudağ Üniversitesi bir dünya üniversitesi olmak istiyor


Toplantının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ulcay, kendilerine 3. nesil üniversite vizyonuyla yeni bir hedef koyduklarını söyledi.Öğrencilerine kaliteli bir eğitim verebilmek adına üniversiteyi sürekli olarak kendisini geliştiren ve yenileyen bir yapıya kavuşturmak istediklerini belirten Prof. Dr. Ulcay, şöyle konuştu:



"Uludağ Üniversitesi, artık sadece eğitim veren ve mezun eden bir üniversite olmayacak. Öncelikle Türkiye'nin ilk 10 üniversitesi arasındaki yerini sağlamlaştıracak, ardından ilk 5 üniversite arasına girecek ve sonrasında da dünyanın tercih ettiği bir üniversite olabilme standartlarını yakalamaya çalışacaktır. Üniversitemizde şu anda toplam 63 bin 451 öğrencimiz var. Yabancı öğrenci sayımız ise 2 bin 487. Bu öğrenciler 120 farklı ülkeden gelen yabancı öğrencilerimiz. Onun için de ULUTÖMER diye bir Türkçe eğitim merkezimiz var. Önce burada Türkçe öğreniyorlar. Ardından da Türkçe olarak alan eğitimlerine devam ediyorlar. Bizim hedefimiz yabancı öğrenci sayımızı 5 bine çıkarmaktır"



#Uludağ Üniversitesi
#
#Yusuf Ulcay
#ULUTÖMER
#YADOT
#Salih Pay
#İbrahim Dilek
8 yıl önce