|

Hedef bir milyon Mehmed Akif

İstiklal Marşı'nın yazarı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un hayatının genç nesillere daha iyi tanıtılması için başlatılan “Mehmet Akif Ersoy Okullarda” projesi kapsamında “Ben Mehmet Akif Ersoy” tiyatrosu öğrencilerle buluştu.

Yeni Şafak
04:00 - 10/03/2017 Cuma
Güncelleme: 10:05 - 10/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Hedef bir milyon Mehmed Akif
Hedef bir milyon Mehmed Akif

İstiklal Marşı'nın yazarı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un hayatının genç nesillere daha iyi tanıtılması için başlatılan “Mehmet Akif Ersoy Okullarda" projesi kapsamında “Ben Mehmet Akif Ersoy" tiyatrosu öğrencilerle buluştu.



Vatan şairimiz Mehmet Akif'i tüm öğrencilere daha iyi tanıtmak için gerçekleştirilen “Mehmet Akif Ersoy Okullarda Projesi” eğitim-öğretim dönemi sonuna kadar İstanbul'da okullarda 2 milyon 672 bin 333 öğrenciyle buluşacak. Diriliş Ertuğrul dizisinin sevilen oyuncuları Mehmet Pala'nın yönetmenliğini, Osman Albayrak'ın da genel sanat yönetmenliğini gerçekleştirdiği tiyatro oyununda İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u değerli oyuncular Hakan Akgün, İlkay Özşen, Ozan Coşkun, Savaş Sezer ve Sefa Köksal canlandırıyor.



  1. İstiklal Marşı'nın bestekarı Osman Zeki Üngör'ün el yazısıyla yazdığı orijinal beste, internet üzerinde tarih meraklılarının ve araştırmacıların ilgisine sunuldu. Belgeye,
    internet adresinden erişilebilecek.

Ataşehir Kaymakamlığı himayesinde, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican'ın desteği ile gerçekleşen projeyi Eğitimevi Organizasyon Genel Müdürü Ahmet Ortadeveci ve Diriliş Ertuğrul dizisinin sevilen oyuncusu Mehmet Pala hayata geçirdi. Proje kapsamında her öğrenci Mehmet Akif Ersoy'un hayatından cömertlik, dürüstlük, adalet, vatanseverlik ve çalışkanlık özelliklerinin ön plana çıktığı bir kesiti oynayacak, videosunu

'a yükleyerek, 1 milyon Akif'ten biri olacak.



Eğitimevi Organizasyon Genel Müdürü Ahmet Ortadeveci, “Sadece şikayet edenlerden olmak yerine sorumluluğumuzun gereğini yerine getirmek adına hazırladığımız bu projeyle sahip olduğumuz değerlerimizi yeni nesillere aktarmayı hedefliyoruz. Projemizi iki temel üzerine kurduk. Bunların birincisi “okuma”, ikincisi “Değerler eğitimi”. Köklü, güçlü ve sağlam medeniyetimizin gölgesinde, Milli Şairimiz Mehmet Akif Esoy'un; “Feryadı bırak, kendine gel, çünkü zaman dar… Uğraş ki, telafi edecek bunca zarar var.” haykırışına kulak verdik. Çağdaş uygarlıklar seviyesinin üzerinde bilgiye ve aynı zamanda da değere sahip nesiller yetiştirebilmek umuduyla İstanbul'da idareci öğretmen ve öğrencilerimizle beraber yeni çınarları filizlendirmek istiyoruz” dedi.



  1. Diriliş Ertuğrul dizisinin sevilen oyuncusu Mehmet Pala, “Mehmet Akif Ersoy Okullarda” projemizle hedeflediğimiz “Değerler Eğitimi” çerçevesinde nesillerimizi tarihimizden haberdar etmek, vatan sevgisini pekiştirmek, ecdadımızın fedakârlıkları hususunda farkındalıklarını artırmak, tarihi ve kültürel birikimimizle oluşan değerlerimizi benimsetmek. Bu vesileyle vatanına, tarihine, kültürüne ve nihayet değerlerine sahip çıkan bireyler olarak topluma katkı sağlayabilmelerini temin etmektir” dedi.

“Mehmet Akif Ersoy Okullarda Projesi”nin ilk ayağı Ataşehir'de 58 bin 415 öğrenciye ulaştı. Proje kapsamında “Ben Mehmet Akif Ersoy” tiyatro oyununun galası 12 Mart'ta Zübeyde Hanım Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü Esatpaşa Ek Hizmet Binası'nda Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncuları, öğrencilerimiz ve değerli yetkililerin katılımları ile yapılacak.


#Mehmed Akif Ersoy
#İstiklal Marşı
#Diriliş Ertuğrul
7 yıl önce