|

Hedef İstanbul'du

Ankara’da araç kiralayan PKK’lı teröristler İstanbul’da polis noktalarında keşif yaptıktan sonra bombaları yüklemek için gittikleri Van’da yakalandı. Teröristlerin aracı uzaktan kumandayla patlatmayı planladıkları belirlenirken, bomba türü Yenibosna saldırısında kullanılan A4-C4 patlayıcı çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:49 - 15/11/2016 Salı
Yeni Şafak

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK'nın bombalı eylem planını, önceki gece düzenledikleri operasyonla çökertti. Ekipler, bölücü terör örgütü PKK'nın Van'da bulunan bomba yüklü bir araçla İstanbul'da sansasyonel eylem yapacağı istihbaratı üzerine çalışma başlattı. Merkez İpekyolu İlçesi Seyit Fehim Arvasi Mahallesi Metroloji Sokak'ta olduğu tespit edilen araç, polis ekipleri tarafından ablukaya alındı.



UZAKTAN KUMANDA SİSTEMİ KURMUŞLAR


Özel eğitimli köpekleri kullanan ekipler, yaptıkları 2 saatlik incelemenin ardından, araç içerisinde A-4 ve C4 patlayıcı bombalar bulunduğunu belirledi. İlçede alarm verilirken, 3 sokakta oturan herkes evlerinden boşaltıldı. Bomba yüklü aracın bulunduğu 3 sokağın boşaltılmasının ardından, araç kontrollü şekilde imha edildi. Uzaktan kumanda sisteminin kurulduğu araçta; ateşleme düzeneğine bağlı halde 9 antitank mayını, 13 elektrikli kapsül, 5 kilo A-4 ve C-4 plastik patlayıcı, 4 büyük boy mutfak tüpü, 2 alıcı 2 ad verici olmak üzere 4 uzaktan kumanda anahtar sistemi, 20 metre kablo ve örgütsel doküman ele geçirildi.



ARAÇ ANKARA'DAN, KEŞİF İSTANBUL'DA


PKK'lıların söz konusu aracı Ankara'da bulunan bir araç kiralama şirketinden kiraladığı belirlendi. Teröristlerin daha sonra araç ile İstanbul'a gelerek bazı polis noktalarının çevresinde keşif yaptıkları ve bombaları araca yüklemek için Van'a gittikleri tespit edildi. Van'da PKK'ya ait hücre evinde araca bombaları yükleyen teröristler, yola çıkmadan polis ekiplerinin operasyonuyla yakalandı.



#PKK
#Van
#Bombalı saldırı
7 yıl önce