|

Hedef şaşırtıyorlar

FETÖ’nün darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişimine ilişkin davanın sanıkları yalan ve çelişkili ifadeleriyle hedef şaşırtıyor. İfadeleriyle davayı uzatmaya çalışan bazı sanıklar “Kırmızı tişörtlü sivil yolu tarif etti. O olmasa bulamazdık” diyerek kafaları karıştırmaya çalıştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/02/2017 Cuma
Güncelleme: 05:50 - 24/02/2017 Cuma
Yeni Şafak
Hedef şaşırtıyorlar
Hedef şaşırtıyorlar

FETÖ'nün darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin 3'ü firari 44'ü tutuklu 47 sanık hesap vermeye devam ediyor. Ancak cuntacılar, verdikleri savunmalarla ya birbirlerini yalanlıyor ya da hedef şaşırtmak için kafa karıştırıcı ifadeler veriyor. Sanıklar çelişkili ifadelerle alçaklıklarına devam ediyor.



SANIKLAR YALAN SÖYLÜYOR


Davanın önceki gün yapılan duruşmasında Ali Sarıbey, “Vali, kaymakam veya emniyet müdürü almaya gideceğimizi düşündüm” diyerek kendini savunurken bir çok sanık da “Cumhurbaşkanı'nı almaya gideceklerinden” bilgileri olduğunu söyledi. Bazı sanıklar da üst düzey terör örgütü üyesine operasyona gittiklerini anlattı. Sanıklar, ifadelerinde verdikleri veya tarif ettikleri isimlerle de hedef şaşırtmaya çalıştı. Sarıbey, “FETÖ'nün Poyrazköy kumpası davasında sanık yaptığı SAT Komutanı Mustafa Turhan Ecevit'i suçlarken” dün ifade veren sanık da “kırmızı tişörtlü sivil” iddiasını ortaya attı.



KIRMIZI TİŞÖRTLÜ KİM?


Bahadır Sagun da kırmızı tişörtlü yalanını şöyle anlattı: “Marmaris'e indiğimizde koşarak yanımıza gelen kırmızı tişörtlü bir sivil, Cumhurbaşkanı'nın orada kaldığını söyledi, kendisi bize yön tarif etti. Kırmızı tişörtlü kişi yanımıza koştura koştura gelmeseydi biz o oteli bulamazdık. Tarifle oteli bulduk ve içeri girdik. Daha sonra bizim öncü grup da ateş etmeye başladı. Bu arada mavi gömlekli başka bir şahıs yanımıza gelerek kendini tanıttı. Koruma müdürü olduğunu söyledi, 'Ateş etmeyin, ben konuşursam, söylersem korumalar çıkar' dedi. Bundan sonra da silah sesi duyulmadı.


#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#FETÖ
7 yıl önce