|

Hedef Türk sorunu

AKParti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, terör örgütü PKK'nın seçilmiş eylemlerle Türk sorunu yaratmayı amaçladığını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/08/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:36 - 31/07/2015 Cuma
Yeni Şafak

Miroğlu, “90'lı yıllarda Kürt siyasi hareketinin içinden gelen siyasilerin temsil edilememesinden dolayı şiddet ve terör olayları çıkıyordu deniyordu. Ancak bugün temsil edilmelerine rağmen terör ve şiddet olayları artıyor. Bu düşündürücü” dedi. Suruç'taki patlamanın hemen ardından Ceylanpınar'da iki polisin uykuda şehit edilmesi, Muş'ta bir binbaşının eşi ve çocuğunun gözleri önünde şehit edilmesi, babası ile telefonla konuşurken bir askerin şehit edilmesi olaylarının seçilmiş ve belirlenmiş eylemler olduğunu belirten Miroğlu, terör örgütünün Türk sorunu yaratmayı planladığını, yıllardır yapamadığını etnik ayrım savaşı ile hayata geçirmeye çalıştığını ifade etti.



Ardarda meydana gelen terör eylemlerine sessiz kalan HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın, Türk Tabipler Birliği ziyaretinden çıktıktan sonra çevredeki esnafın Türk bayrakları asarak tepkisini gösterdiğine dikkati çeken Miroğlu, “Demirtaş bu tepkiden mesajı almalıdır” diye konuştu.


#Orhan Miroğlu
#pkk
#Kürt siyasi hareketi
9 yıl önce