|

Hedef yüzde 60 FETÖ'cü

FETÖ soruşturmalarındaki ifadeler, örgütün askeri yapılanmasına verdiği önemi ortaya koydu.

Yeni Şafak
04:00 - 27/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 05:03 - 27/02/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Sekizinci sınıftayken İzmir'de FETÖ'ye ait evlere giden Hüseyin Kıraç, verdiği ifadede, FETÖ'nün askeri yapılanmasının şifrelerini anlattı. İfade, İzmir Başsavcılığı tarafından 15 Temmuz Askeri darbesinden yaklaşık 1 yıl önce alındı. Kıraç ifadesinde şunları anlattı: “İ.K. isimli şahıs askeri lise sınavına iki gün kala beni akşam yemeğine çağırdı. Daha önceden tanımadığım iki kişi de eve geldi. Bana 3 adet deneme sınavı verdiler. Bu denemenin üzerinde 'Final Denemesi' yazıyordu."



MAHREM DAİRE YAPILANMASI


"Askeri lise sınavından iki gün önce cemaat evinde çözdüğüm Türkçe, Fen Bilgisi sorularının 15-20 tanesinin bire bir aynı ya da benzer olduklarını gördüm. Askeri Lise Sınavı'nı kazandım. Askeri liseye girme süreci 'mahrem daire' denilen ayrı bir yapılanmayla izlendi. Yetiştirilme sürecinde olan öğrencilerin bilgileri istişare toplantılarında kayıt altında dosyalanıyordu."



GÜLEN HEDEFİ BELİRLEDİ


“İbrahim kod adlı, sarışın, 40 yaşlarında olan ve belirttiği dönemde Ege sorumluluğu yapan şahıs, FETÖ'nün askeri okullara en az öğrenci gönderdiği dönemin 1999-2002, en fazla gönderdiği dönemin ise 2008-2012 yılları olduğunu söylemiş, Işıklar Askeri Lisesi ve Hava Harp Okulu'nda etkin olduklarını belirtmişti. Piramit şeklinde generallerden aşağı doğru sayının çoğaldığını anlatan bu şahıs yeterli sayıya ulaşmak üzere olduklarını ancak üst rütbeli çok fazla subay çıkaramadıklarını, 10-15 yıl içinde bu kademeleri de dolduracaklarını ve Fetullah Gülen'in kendilerine hedef olarak gösterdiği her alanda yüzde 60 kotaya ulaşacaklarını anlatmıştı."


#FETÖ
#İzmir
7 yıl önce