|

Helikopterin kalkışını tankerle engelledik

Kukla askerlerin darbe girişimine karşı belediye ve devlet kurumları birlikte hareket etti. Tankların önünü kesmek, helikopterlerin kalkışını engellemek için hafriyat kamyonu, su tankeri, metrobüs, kepçe gibi araçlarla yollar kapatıldı. Ekip Şefi Hasan Aydın, "Florya Hava Harp Okulu'ndaki helikopterlerden 3'ü kalkmıştı, kalan 2'sini tankerle engelledik, 4 aracımız hala orada" diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/07/2016 Pazar
Güncelleme: 22:50 - 30/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

FETÖ'cü askerlerin tank ve helikopterlerine karşılık milletin yanında duran belediye ve devlet çalışanları, darbe girişimine engel olmak için ellerinden geleni yaptı. Hafriyat kamyonu, su tankeri, metrobüs, kepçe gibi araçlarla yolları kapatan Bahçelievler Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli Atatürk Havaalanı'na giderek helikopterlerin kalkışını engelledi.



8 ARAÇTA 30 KİŞİYLE YOLA ÇIKTIK


Darbe haberini televizyondan haber alan Şef Hasan Aydın, cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokağa inmiş: "Bahçelievler'de pek hareketlilik yoktu. Ancak Cumhurbaşkanımız'ın çağrısından 3-4 dakika sonra sel gibi insan akmaya başladı. Ben ilk defa buradaki dere taşkınında sel görmüştüm, bu ikinci oldu. Şükür dedim bu iş bitti, ibre bizden yana döndü. Çalışanlarımızı merkeze çağırdık. Hızlıca organize olup gelen talimat doğrultusunda 8 araç ve 30 kişiyle konvoy halinde çıktık. Saat 2'ydi ve Florya, Yeşilköy, Ataköy sokaklarında kimse yoktu."



İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden gelen istekle Florya'ya geçtiklerini belirten Şef Aydın, askeri okulda yaşananları şöyle anlatıyor: "Florya Hava Harp Okulu'na vardık, polis kontrolü sağlamıştı. Buradaki 3 helikopter havalanmış. Biz kalan 2'sinin çevresine araçlarımızı çekip kalkışlarını önledik. İçerde sivil plakalı minibüsler vardı, onların içinden de cephane çıktı. Diğer kamyonları da pistin belli bölgelerine yerleştirdik. 4 aracımız hâlâ orada." Ekip daha sonra kendi ilçelerine dönüp giriş çıkışları, Şirinevler Meydan ve karakolda önlem alırlar. Devam eden 2 günde de meydanları boş bırakmayan ekip, 12 gündür battaniye ve uyku tulumlarıyla iş çıkışı nöbete devam ediyor.



Bu millet Çanakkale ruhunu yakaladı


Bahçelievler Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanlarının ortak çabası sonucu engellenen helikopter, kim bilir kaç insanımızın daha canına kast edecekti. Darbeye karşı tek ses olan ekip, "Bu 15 Temmuz vatanına, iradesine sahip çıkanların destanı oldu. İtin kavgası etle, yiğidin kavgası devletle olur. Milli iradenin önüne kimse geçemeyecek, bu millet Çanakkale ruhunu yakaladı artık darbe başta olmak üzere hiçbir kalkışmaya cesaret edemezler. Edeceklerse de bizi tanklar kesmiyor, daha büyük araçlarla gelsinler" diyor.


#Hasan Aydın
#Darbe girişimi
8 yıl önce