|

Hendekçi akademisyenlere karşı ortak bildiri

Devleti 'katliam yapmakla' suçlayan 1100 akademisyene karşı hakerete geçen çok sayıda duyarlı akademisyen ortak bir bildiri yayınlayarak operasyonlara destek için imza toplamaya başladı.

Yeni Şafak
22:37 - 12/01/2016 Salı
Güncelleme: 20:42 - 12/01/2016 Salı
Diğer

1128 akademisyen ancak Kandil'de kaleme alınabilecek, "terör yandaşı" bir bildiriye imza attı. "Şehir savaşı" adı altında bir çok ilçeyi harabeye çeviren PKK'nın adının dahi geçmediği metinde "devlet tüm bölge halklarına karşı gerçekleştirdiği katliamlardan" vazgeçsin deniliyordu.







Ortak bildiri

Bu skandal bildirinin ardından harekete geçen çok sayıda akademisyen, ortak bir bildiri hazırladı.



internet sitesi üzerinden bildiri yayınlayan 'Milli' akademisyenler PKK yanlısı bildiriye imza atanlara sert tepki göstererek "Bu Ülkenin Akademisyenleri Olarak Devletimizin ve Milletimizin Yanındayız!" mesajı verdi.





DAĞDAKİLERİN KURŞUNLARINDAN DAHA TEHLİKELİ

Yayınlanan bildire "Kırk yıla yakın bir süredir kalleş ve alçak PKK terörünü yaşayan ülkemiz, maalesef sadece bu menfur örgütün kurşunlarına maruz kalmamış, bu ülkenin bilimsel ve teknolojik gelişmesine katkıda bulunması amacıyla kendi bağrında yetiştirdiği sözde akademisyenler tarafından da saldırıya uğramıştır. Onların şu anki tavır ve ifadeleri, dağdaki eşkıyanın kurşunlarından daha tehlikeli ve daha alçakçadır. Bu güruhun Türkiye Cumhuriyeti'nden talep ettikleri sözde barışın arkasında yatan hendek siyasetinin tek bir amacının olduğunu akıl ve vicdan sahibi herkes gibi biz de biliyoruz. İnanıyoruz ki, akademik ve insani her türlü hassasiyet ve gerçekten mahrum olan bu bildirinin tek bir amacı vardır: Terörle mücadeleyi akamete uğratmak ve güvenlik güçlerimizin moralini bozmak…" ifadelerine yer verildi.














#akademisyen
#terör
#açıklama
8 yıl önce