|

Hepimize ders verdin

Kırıkkale’de 84 yaşındaki Şerife ninenin acil servise ‘çamurlu ayakkabılarını’ çıkarıp girmesi Türkiye’de ses getirdi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da Şerife nineyi arayıp teşekkür etti: Bugün bütün Türkiye’ye güzel bir örnek ve gençlere mesaj verdin. Teşekkür edip ellerinden öpüyorum.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/04/2016 الجمعة
Güncelleme: 19:59 - 7/04/2016 الخميس
Yeni Şafak

Kırıkkale'nin Sulakyurt İlçesi'nde karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden 84 yaşındaki Şerife Cesur, acil servise girerken çamurlu olduğunu fark ettiği ayakkabılarını kapının önüne çıkarıp muayene odasına girdi. Yeşilyazı Köyü'nde yaşayan ve okuma yazma bilmeyen Şerife ninenin bu hareketi hastahanenin güvenlik kameralarına yansıdı. Ayakkabılarını neden çıkardığını anlatan Şerife Nine, hastahaneye girdiğinde her tarafın pırıl pırıl olduğunu ve güzel koktuğunu söyledi. “Ayakkabılarımda çamur vardı” diyen Şerife nine “Muayene odasına ayakkabılarımı kapının önüne çıkardıktan sonra girdim. Doktor ve oradakiler bana 'ayakkabını çıkarma' dediler ama ben onları dinlemedim. 'Çamurlu ayakkabılarla girilir mi? Yazık olur' dedim. 'Hastahane pis olmasın, kirlenmesin' dedim. Hemşireler bana gülümsediler ve 'bu teyze görmüş kişi' dediler. Tedavimi yapan ve bana yardımcı olan doktor ve hemşirelere teşekkür ediyorum. Allah razı olsun” şeklinde konuştu.



BİZ SENDEN DUA İSTİYORUZ


Bu olaydan dolayı televizyona çıktığını, sonra da Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun kendisini arayarak teşekkür ettiğini anlatan Şerife nine, “Televizyona çıktım. Bütün akrabalarım, kızlarım görmüş. Sağolsun Bakan Müezzinoğlu aradı” ifadelerini kullandı. Şerife Nine ile telefonda görüşen Müezzinoğlu, “Şerife anneciğim ellerinden öpüyorum. Benim annem 83-84 yaşında, annemle aynı yaştasın. Biz sana teşekkür ediyoruz. Bugün bütün Türkiye'ye güzel bir örnek ve gençlere mesaj verdin. Ben teşekkür edip ellerinden öpüyorum. Bize dua et inşallah. Benden istediğin bir şey var mı? Biz dua istiyoruz. Rabbim sana sağlıklı, huzurlu ömürler versin inşallah. Geçmiş olsun. Doktor arkadaşlar iyi baktılar mı sana? Allah saha uzun ömürler versin” dedi.



#Kırıkkale
#Şerife nine
#Sulakyurt İlçesi
٪d سنوات قبل