|

Hepsi askermiş

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde Genelkurmay Karargahı’nda yaşananları gösteren fotoğraflarda görülen sivillerin asker olduğu ortaya çıktı. Sivil kıyafetli askerlerin Genelkurmay Başkanı ve Genelkurmay 2. Başkanı’nın emir ve koruma astsubayları olduğu tespit edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:28 - 24/08/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Genelkurmay Karargahı'ndaki fotoğraflarda görülen sivillerin kim olduğu ortaya çıktı. Fotoğraflarda görülen sivillerin asker olduğu tespit edildi. Görüntülerde, silahlı darbeci askerler dışında darbecilere yardımcı olan tüm sivil ve üniformalı görevlilerin karargah personeli olduğu, dışarıdan herhangi bir isim bulunmadığı bildirildi.



HEPSİ KARARGAH PERSONELİ


Sivil kıyafetli ve takım giyinmiş olanların Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Aslan Güner'in koruma astsubayları olduğu, diğer sivil giyimli ve üniformalı kişilerin ise Genelkurmay Başkanı Özel Kalem Müdürlüğü'nde görevli subaylar ve Genelkurmay Başkanı'nın emir astsubayları olduğu kaydedildi. Bu kişilerden sivil giyimli olanların, o saatte mesaide olmamakla birlikte darbe girişimine katılmak üzere karargaha gelen askerler olduğu belirtildi.







DARBE İÇİN MESAİYE DÖNDÜ


Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral İhsan Uyar'ı kolundan tutarak götüren mavi t-shirt üzerine lacivert yelek giymiş sivil görünümlü kişinin Genelkurmay Başkanı'nın emir astsubayı Serhat Başçavuş olduğu, aynı fotoğrafta arkadaki takım giymiş sivil kişinin de koruma astsubayı olarak görev yaptığı öğrenildi. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak Özel Kuvvetler personeli tarafından kolundan tutup götürülürken arkada takım elbiseli kişi ile Çolak'ın hemen arkasındaki takım elbiseli kişinin yine koruma astsubaylar arasında olduğu öğrenildi.



ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ


Görüntülerde, komutanlar derdest edilirken, Genelkurmay Başkanı'nın Özel Kalem Müdürü Kurmay Albay Ramazan Gözel darbeci askerlere talimat veriyor. Komutanlar derdest edilirken arkadan izleyen üniformalı gözlüklü kişinin de Gözel'in yanında görev yapan Özel Kalem Müdür Yardımcısı bir yarbay olduğu öğrenildi.







ÇANTADAN DOLAR VE SİLAH ÇIKTI


Görüntülerde, Genelkurmay Stratejik Dönüşüm Başkanı Tümgeneral Mehmet Dişli de iki fotoğraf karesinde görülüyor. Dişli, önce elinde siyah deri çanta ile odasına girerken görülüyor. Siyah deri çanta, Dişli'nin odasında yapılan aramalarda fotokopi makinasının altına gizlenmiş şekilde bulunmuştu. İçerisinde de yüklü miktarda dolar ve silahı bulunuyordu. Dişli'nin Genelkurmay Başkanı ile karargahtan ayrılmadan önce, sonradan almak üzere çantayı odasına gizlediği görülüyor.



O ÖĞRETMEN SİVİL DEĞİL ÜSTEĞMEN


Görüntülerde, bir diğer takım elbiseli kişinin Genelkurmay 2. Başkanı'nın koruma astsubayı olduğu öğrenilirken, elinde silah bulunan bordo tişörtlü sivil kıyafetli kişinin de Genelkurmay Başkanlığı Özel Kalem'de çalışan, Kara Harp Okulu'nda Türkçe Öğretmenliği de yapan Denizci Üsteğmen olduğu öğrenildi.



Dişli, Akar'ın yanında


15 Temmuz'da yaşananları gösteren bir diğer fotoğraf karesinde Genelkurmay Stratejik Dönüşüm Başkanı Tümgeneral Mehmet Dişli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın, helikoptere bindirilmek üzere merdivenlerden indirilirken hemen yanında duruyor. Dişli'nin yüzü Org. Akar'a dönük olarak görülüyor. Akar'ın Çankaya Köşkü'ne geldiği sırada yanında olan Dişli, darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.


#FETÖ
#Genelkurmay Karargahı
#Aslan Güner'
8 yıl önce