|

Her vatandaş suç duyurusu yapabilir

Avukat Mustafa Polat, İstanbul merkezli operasyonda gizliliğin ihlal edildiği gerekçesiyle duyurusunda bulundu. Polat, ''Her vatandaş suç duyurusunda bulunmalı. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti tüzel kişiliği yıpratılıyor'' dedi.

Aa
00:00 - 1/01/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:33 - 31/12/2013 Salı
Yeni Şafak
Her vatandaş suç duyurusu yapabilir
Her vatandaş suç duyurusu yapabilir

Erzurum Barosu avukatlarından Mustafa Polat, İstanbul Başsavcıvekili Zekeriya Öz''ün talimatıyla başlatılan operasyonda soruşturmanın gizliliğinin ihlal edildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Polat, yaptığı açıklamada, kamuoyunda ''17 Aralık operasyonu'' olarak bilinen soruşturmada, gizli kalması gereken bilgi ve belgelerin birtakım kişilerce medyaya sızdırıldığını belirterek, ''Soruşturmanın medyaya sızdırılıp bakanlık makamında bulunan kişilerin masumiyet karineleri ihlal edilmek suretiyle, bakanlık makamı yıpratılmış, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tüzel kişiliği zarara uğratılmıştır'' dedi.

Bu eylem sonucunda dolar ve faizlerin yükseldiğini, dış borçlanma maliyetinin arttığını ve borsa ve milli gelir seviyesinin düştüğünü kaydeden Polat, ''Bu eylemin Türkiye''ye maliyeti şu an itibarıyla 100 milyar dolardır. Bu zarar daha da artmaktadır. Soruşturmanın gizliliği ihlal edilmiş, yargıya olan güven zedelenmiştir'' diye konuştu.

BAKANLIK YIPRATILIYOR

Bu süreçte, devletin daha fazla yıpratılmaması ve milletin daha fazla zarar görmemesi için gerekli yasal önlemlerin alınması gerektiğini belirten Polat, ''soruşturmanın gizliliğini ihlal eden'' kişi ve kişilerin cezalandırılmasını için suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Suç duyurusu dilekçesini Adalet Bakanlığı ile HSYK''ya gönderdiğini belirten Polat, ''Her vatandaşın suç duyurusunda bulunması gerekiyor çünkü bakanlık makamı yıpratılıyor'' edi.

10 yıl önce