|

Herkes ayağını denk alsın

PKK, IŞİD ve DHKP-C’ye yönelik operasyonları “Sürpriz, şok ve çok etkin” olarak nitelendiren Başbakan Davutoğlu, şer odaklarını uyardı: Artık Türkiye bir hafta önceki Türkiye değildir. Herkes ayağını denk almalı. Eğer birileri Türkiye’nin bir kaosa gireceğini hesaplıyorsa, hiç heveslenmesinler.

Yeni Şafak
04:00 - 28/07/2015 Salı
Güncelleme: 00:07 - 28/07/2015 Salı
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'ahaber' televizyonunda soruları cevapladı. Terör örgütü PKK, DHKP-C ve IŞİD'e yönelik operasyonları değerlendiren Başbakan, “Sürpriz, şok ve çok etkin bir operasyon yaptık. Mükemmel operasyonlar yapıldı” dedi. Başbakan özetle şunları kaydetti:



OPERASYONLAR EŞ ZAMANLI


DEAŞ, PKK ve DHKP-C ayrı birer terör örgütü gibi görünüyor. Ama 7 Haziran sonrasında hepsinin hedefi Türkiye'yi kaosa sürüklemek. Bu tabloyu gördüğümüzde biz gereğini yapmazsak sonraki nesillere hesap veremeyiz. Biz de ne yaptık? Bu üç örgüte eş zamanlı operasyon başlattık. Birini vurup diğerini vurmazsanız, bunlara prim verirsiniz.



HERKES AYAĞINI DENK ALSIN


Bizim yaptığımız operasyonlar halkın, demokrasinin, meşruiyetin sesidir. Artık Türkiye bir hafta önceki Türkiye değildir. Herkes ayağını denk almalı. Eğer birileri Türkiye'nin bir kaosa gireceğini hesaplıyorsa, hiç heveslenmesinler. Ne kadar zarar verdik biliyoruz. Sürpriz, şok ve çok etkin bir operasyon yaptık. Mükemmel operasyonlar yapıldı. Bu bir hafta çok önemliydi. Çarşamba günkü Türkiye'nin psikolojisiyle bugünkü Türkiye'nin psikolojisi çok farklı. Devlet yek vücut olmuştur.



BAHÇELİ'NİN KAPATMA ÇAĞRISI


İşin bir siyasi yönü var, bir de hukuki yönü var. Ben siyasi olarak, partilerin kapatılmasına ilkesel olarak karşıyım. Hukuki yönüne bakıldığında ise teröre destek gibi bir çerçeve de var. Hukuki olarak ise bizim yetkimiz dışında bir husustur. İlkesel olarak biz partilerin, kurumların değil, kim suça onların cezalandırılmasını isteriz.



HDP'NİN İMRALI ZİYARETİ TALEBİ


80 milletvekiline sahip bir parti olarak HDP artık Türkiye'yi hedef alan bir terör örgütünün sözcülüğünü bırakmalı. Silahı değil, siyaseti savunmalı. '(Demirtaş ben söyleyince bırakacaklar mı' diyor. Sen söyle. Senin söylediğinin bir hükmü yoksa neden İmralı'ya gitmek istiyorsun. Önce saflarını seçsinler. Terörün safındalar mı, Türkiye Cumhuriyeti'nin safındalar mı?



Güvenli bölge zamanı geldi


Başbakan Davutoğlu, Amerikan "CNN International" kanalına da açıklamalarda bulundu. ABD ile varılan güvenli bölge mutabakatını anlatan Başbakan, şunları kaydetti: Suriye krizinin başından beri iki nedenle güvenli bölge oluşturulmasını istiyorduk. Birincisi, bu alan mültecilerin kendi ülkeleri içinde barınabilmeleri için bir alan olacak. İkinci sebep ise, bu alan terörist grupların gelmesini önleyecek. Şimdi, özellikle DAEŞ saldırılarına karşı bu güvenli bölgeyi oluşturmanın zamanı geldi.



#Ahmet Davutoğlu
#pkk
#ışid
#güvenli bölge
9 yıl önce