|

Hesabı sorulacak

PKK’lı teröristlerin saldırıları sonucu şehit olan polis memuru Salih Hüseyin Parça ve Uzman Onbaşı Muhammet Oruç memleketlerinde toprağa verildi.

Yeni Şafak
04:00 - 9/08/2015 Pazar
Güncelleme: 22:50 - 8/08/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Adana ve Artvin şehitlerine ağladı. PKK'lı teröristlerin Şırnak'ın Cizre ilçesinde zırhlı polis aracına düzenlediği roketatarlı saldırı sonucu şehit olan polis memuru Salih Hüseyin Parça, Artvin'de toprağa verilirken; Ağrı-Doğubayazıt'ta yol kesen PKK'lıların açtığı ateşle şehit ettiği Uzman Onbaşı Muhammet Oruç, Adana'da son yolculuğuna uğurlandı. Onbinlerce vatandaşın terörü lanetlediği törenler, hüzün anlar yaşattı.



BU ÜLKEYİ BİT PAZARINDA BULMADIK


Henüz 26 günlük polis memuru iken şehit edilen 22 yaşındaki Parça için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen tören sonrası cenaze Erzurum'a gönderildi. Erzurum Emniyet Müdürlüğü'ndeki törene Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katıldı. Burada konuşan Bakan Çelik, ülkede kan akmasın diye çok çaba sarf ettiklerini, fakat yaşanan son olayların hainlerin ve alçakların uyumadığını bir kez daha gösterdiğini kaydetti. Şehit polisin peygamberlikten sonra en yüce makama ulaştığını hatırlatan Çelik, “Onlar alçaklıklarına ve hainliklerine devam ediyorlar. Canımızı yakanların, onlarca misliyle canlarının yakılacağını ifade etmek istiyorum. Biz bu aziz ülkeyi bit pazarında bulmadık. Bunun için çok bedeller ödendi. Bir çakıl taşına zarar gelmemesi için her türlü tedbiri alacağız” diye konuştu. Şehit Parça, memleketi Artvin'in Yusufeli ilçesinde düzenlenen tören sonrası cenaze arabasıyla getirildiği Dokumacılar köyünde toprağa verildi. İkindi vakti kılınan namazda şehidin babası Mehmet Parça'nın zorlukla ayakta durduğu gözlendi.



Şehitler ölmez




Doğubayazıt'ta PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Onbaşı Muhammet Oruç (23) için Adana'daki Merkez Sabancı Camisi'nde tören düzenlendi. Cami avlusundaki törene Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin ile milletvekilleri, şehidin babası Ahmet, annesi Ayşe Oruç, aile yakınları, arkadaşları, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Tören alanında kılınan cenaze namazından sonra şehidin tabutu omuzlara alınarak Asri Mezarlığı götürüldü. Bu sırada kalabalıktakiler 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Şehidin yakınları, zaman zaman Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Bakan Çelik ise tören boyunca şehidin yakınlarını teskin etmeye çalıştı. 23 yaşında şehit olan Oruç'un cenazesi daha sonra Asri Mezarlık'taki Garnizon Şehitliği'ne defnedildi.



Tayinini Cizre'ye istedi




Polis akademisinden yeni mezun olan ve arkadaşları Cizre'yi seçtiği için bu ilçede görev yapmayı istediği öğrenilen Salih Hüseyin Parça'nın cenazesinde şehidin ailesi büyük üzüntü yaşadı. Gözyaşları içindeki anne Nuriye Parça ayakta durmakta zorlandı. 4 kardeşin en büyüğü şehit Salih Hüseyin'in kardeşi Fatih'in de yeni polis olduğu ve atama beklediği öğrenildi. Bakanlar Faruk Çelik ile Mehmet Müezzinoğlu hem Erzurum hem de Artvin'deki törenlerde yeraldı.



Sesini duymak güzel


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şırnak'ta terör örgütü PKK'nın, yol emniyeti alan askerlere yönelik saldırısında şehit edilen Piyade Teğmen İbrahim Tanrıverdi'nin annesi Gafure Tanrıverdi ile telefonda görüştü. Malatya'da şehit ailesini ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, acılı anne Gafure Tanrıverdi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla görüştürdü. Kendisine başsağlığı ve sabır dileklerinde bulunan Erdoğan'a teşekkür eden Tanrıverdi, daha sonra yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesini duymaktan ötürü mutluluk duyduğunu dile getirdi. Erdoğan'ın “Her zaman yanınızda olacağım” dediğini belirten Tanrıverdi, “Ben de çok teşekkür ettim. Vatan uğruna bir şehit verdim. Oğlum bir ay önce bahçeme iki fidan dikti. Çocuğumun o fidanlarıyla büyüyüp, fidanlarımla yaşamak, fidanlarımla gurur duymak istiyorum” diye konuştu. Piyade Teğmen Tanrıverdi, 30 Temmuz'da, izinden dönen askerlerin üs bölgelerine ulaşması için yol emniyetini sağladığı Şırnak'ta, PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşmüş, memleketi Malatya'da toprağa verilmişti.



Tek tek aradı




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör saldırılarında şehit düşen askerlerle bir işçinin aileleriyle telefonda görüşerek, başsağlığı dileklerini iletti. Edinilen bilgiye göre Erdoğan, Kars'ın Kağızman ilçesinde tuzaklanmış mayının patlaması sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Ali Gökçe'nin babası Mehmet Gökçe, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde patlayıcı yüklü traktörle jandarma karakoluna düzenlenen intihar saldırısında şehit düşen Jandarma Er Mansur Cengiz'in babası Mehmet Fadıl Cengiz ve aynı saldırıda şehit düşen Jandarma Er Medet Mat'ın babası Nusret Mat, Şırnak merkeze bağlı Araköy mevkisinde teröristlerce askeri araca düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Acar'ın eşi Elif Acar, Şırnak'ın Silopi ilçesinde teröristlerce düzenlenen roketatarlı saldırıda şehit olan Jandarma Er Abdulhalit Aras'ın babası Sami Aras'ı arayarak, başsağlığı diledi. Erdoğan, Şırnak'taki orman yangınına müdahale ederken şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Ölmez'in annesi Cennet Ölmez ve Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yük trenine düzenlenen terör saldırısında zarar gören rayları onardığı sırada açılan ateşle hayatını kaybeden 64 yaşındaki demiryolu işçisi Nejdet İnanç'ın oğlu Ahmet İnanç'la da görüşerek, taziyelerini sundu. Erdoğan ailelerle yaptığı telefon görüşmelerinde, “Türkiye'nin güvenliği, halkın huzuru için yüksek bir vazife şuuruyla vatani görevini ifa ettiği sırada şehit düşen” askerlerle demiryolu işçisine Allah'tan rahmet niyaz etti. Erdoğan, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde düzenlenen terör saldırısı sonucu şehit olan Uzman Onbaşı Muhammet Oruç'un ailesine de taziye telgrafı gönderdi.






#Öznur Çalık
#şehit cenazesi
#erdoğan
9 yıl önce