|

Başbakan Yıldırım: Sorumlusu IKBY olur

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Mamak İlçe Kongresinde konuştu. Kuzey Irak'taki referandum kararına tepki gösteren Başbakan, "Olacaklardan IKBY sorumlu olacaktır" dedi. Türkiye'nin, bölge halkının DEAŞ ve PKK teröründen sıkıntı çektiklerini hatırlatan Yıldırım, "Referandumun hesabını yanlışta ısrar edenlerden soracağız" diye konuştu.

Yeni Şafak
14:36 - 24/09/2017 Pazar
Güncelleme: 15:36 - 24/09/2017 Pazar
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım.
Başbakan Binali Yıldırım.

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Mamak İlçe Kongresinde konuştu. Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"AK Parti kongreleri demokrasi şölenidir. Tazelenmedir, değişimdi, heyecandır.

2023'e giderken bölgemiz çok önemli bir süreçten geçiyor.

Bazı ülkelerin kısa vadeli çıkarları adına destekledikleri terör örgütleri Türkiye'nin milli güvenliğine tehdit oluşturuyor.

Türkiye'nin güney hudutlarında herhangi bir şekilde yeni oluşumlar asla ve asla Türkiye tarafından hoş görülemez. Kuzey Irak'ta yarın gerçekleştirilecek referandum gayrimeşrudur ve yok hükmündedir. Ve bu referandum sonrası yaşanacak muhtemel gelişmelerden bu referanduma karar veren, tek başına, halkına danışmadan, dünyada bütün ülkelerin karşı çıktığı ve bu referandumda inat eden Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi birinci derecede sorumlu olacaktır.

"Hesabını bu yanlışta ısrar edenlerden soracağız"

Bu işlerin çözüm yolu tek taraflı, hiçbir şekilde ikazlara kulak asmadan gayrimeşru bir referandum kararı değildir. Bu işin yolu oturup konuşmaktır. Sorunları müzakereyle ele almaktır. Türkiye başından beri burada hep yapıcı oldu. Merkezi Irak yönetiminin onca kısıtlamasına rağmen, bölge insanının, Kuzey Irak'taki Kürt kardeşlerimizin mağdur olmaması için her türlü desteği sağladık. Ancak görülüyor ki Kuzey Irak Kürt Yönetimi'ndeki insanlar bu yaklaşımımızı yeterince anlamamışlar. Ama şunu iyi bilsinler ki: Biz bölgenin istikrarı için, bölgede yaşayan ve uzun süreden beri DEAŞ teröründen, PKK teröründen, otorite boşluğundan büyük sıkıntılar çeken oradaki insanlara yardım elimizi uzatmaya devam edeceğiz. Bu referandum nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, bunun hesabını Kürtlerden, Araplardan, Türkmenlerden değil bu yanlışta ısrar edenlerden soracağız."

#AK Parti
#Binali Yıldırım
#Başbakan
7 yıl önce