|

Hilafet kaftanı asli yerinde

Yavuz’un kabrine örtülmesini istediği kaftan, 10 yıl aradan sonra asli yerine, Yavuz Sultan Selim Türbesi’ne konuldu. Türbe, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı törenle yarın ziyarete açılacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/08/2016 Thursday
Güncelleme: 20:42 - 24/08/2016 Wednesday
Yeni Şafak

Yavuz Sultan Selim'in Mısır Seferi dönüşünde giydiği ve “hilafet kaftanı” olarak adlandırılan tarihi kaftan, 10 yıl aradan sonra düzenlenen programla asli yerine kondu. Programa İstanbul Türbeler Müze Müdürü Süleyman Faruk Göncüoğlu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Nedret Apaydın ve birçok vatandaş katıldı.



MEHTER EŞLİĞİNDE KONDU


İstanbul Restorasyon ve Konservasyon Müdürlüğü'ne bağlı teknik ekip tarafından türbeye yerleştirilen kaftan'ın, Yavuz Sultan Selim Camii'ne gelişi ve türbeye konması sırasında mehter ekibi mehter marşı çaldı. Teknik ekibin kaftanı türbeye yerleştirmesi sırasında türbeye kimse alınmadı. Yaklaşık 40 dakika süren programdan sonra türbenin cuma gününe kadar kapalı kalacağı, sonraki günlerde ziyarete açılacağı bildirildi.





FETÖ KAFTANI ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞMIŞTI


Yavuz Sultan Selim'in Mısır seferi dönüşü giydiği “Ölünce mezarıma örtülsün” diye vasiyet ettiği kaftan, 2005 yılında FETÖ'ye bağlı


iş adamı İnanç Çiftçi ve futbolcu Hakan Şükür tarafından, FETÖ lideri Gülen'e kaçırılmak istenmişti. Tarihi kaftan, bu girişimden kısa süre sonra İstanbul Türbeler Müze Müdürlüğü tarafından bakım ve onarıma alındı. Yaklaşık bir yıl süren bakım ve onarımın ardından tarihi kaftan, Yavuz Sultan Selim Türbesi'nde iklimlendirme sistemi olmaması nedeniyle depoya kaldırıldı. Geçtiğimiz yıl, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin girişimiyle türbenin iklimlendirme sistemi yapıldı. Böylece tarihi kaftan, 10 yıllık bir sürenin ardından, Mercidabık Zaferi'nin 500. yıl dönümünde, Yavuz Sultan Selim Türbesi'ne yeniden konuldu.



#Yavuz Sultan Selim
#Faruk Göncüoğlu
#FETÖ
8 years ago