|

Himmete ‘hayır’ dedim hayatımı kararttılar

Aydın’da bir dönem mermer işletmesi sahibi olan işadamı Hasan Keskin, 2005'te kendisinden ‘Himmet’ isteyen FETÖ üyelerini kovduktan sonra, tüm malvarlığının sahte belgelerle yağmalandığını iddia etti. Bir kahvede 30 lira yevmiye ile çalışmaya başlayan Keskin, “FETÖ, insanları öldürene kadar vazgeçmiyor” dedi

Yeni Şafak
04:00 - 24/09/2016 Cumartesi
Güncelleme: 03:33 - 24/09/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde yaşayan ve bir dönem kentin en önemli mermer işletmesinin sahibi olan işadamı Hasan Keskin 2000 yılında, sonradan FETÖ mensubu olduğunu öğrendiği İ.Z. ile Birtaş adında bir şirket kurdu. Mermer sektöründe faaliyet gösteren iki ortak, Aydın'ın en önemli işletmeleri arasına girdi. Keskin, “Bu örgüt öyle bir yapıya sahip ki, yeşerenleri hemen tespit edip temas kuruyor. Beni de ziyarete geldiler ve himmet istediler. Biraz tehditkar konuştuklarında ise işyerimden kovdum. Bir süre sonra ortak olduğum İ.Z. mermer işinden anlamadığı gerekçesiyle ortaklıktan ayrıldı" dedi.



DÜKKANIM BENDEN HABERSİZ SATILDI


Keskin, "Güven ilişkisine dayalı bir ortaklık yapımız vardı. O benim adıma, ben de de onun adına bir genel vekaletname çıkartmıştık. Mal paylaşımına sıra gelince o fabrikanın tapusunu, ben ise mermer işlemeye devam etmek istediğim için makineleri aldım. Ben İ.Z.'nin kiracısı olarak faaliyete devam ettim. Ancak bir süre sonra İ.Z.'nin dükkanları A.G.'ye sattığını öğrendim" şeklinde konuştu.



SAHTE BELGELERLE YAĞMALADILAR


Makineleri, eski ortağının tavsiyesi ile piyasa fiyatının altında aldıklarını söyleyen Keskin, “Ancak firma bir türlü fatura teslim etmedi. Daha sonra haciz için fabrikaya geldiler. Birbirimize girdik, ben birkaç tanesini tartaklayınca gözaltına alındım. Fotokopi evraklarla 20 bin lira borçlu gösterip, 500 bin liralık makineleri söküp götürdüler. Sonrasında devam eden olaylarla tüm malımı sahte belgelerle yağmaladılar" ifadelerini kullandı.



Öldürene kadar vazgeçmiyorlar


Yıllardır mücadele ettiğini ancak sonuç alamadığını söyleyen Hasan Keskin,“Bu kumpastan önce ayda 1- 2 milyon lira kazanıyordum, şimdi 30 lira yevmiye ile çay ocağında çalışıyorum. Babam yaşananlara dayanamadı ve 2013 yılında intihar etti. Bu FETÖ öyle bir örgüt ki, insanları öldürene kadar vazgeçmiyor” dedi.


#FETÖ
#Himmet
8 yıl önce