|

Hisar Dağı temizlendi

Hakkari’de Dağ ve Komando Tugayı, Foça’dan gelen özel eğitimli Amfibi Deniz Piyadeleri ile birlikte gerçekleştirdiği operasyonlarda, Çukurca, Yüksekova ve Kuzey Irak’ın kesişim noktası olan Hisar Dağı’nı terör unsurlarından temizledi. Çok sayıda PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/02/2017 Salı
Güncelleme: 05:32 - 28/02/2017 Salı
Yeni Şafak
Hisar Dağı temizlendi
Hisar Dağı temizlendi

Mehmetçik, Çukurca, Yüksekova ve Kuzey Irak'ın kesişim noktasında bulunan Hisar Dağı'nı PKK'lı teröristlerden temizledi. Her türlü hava koşulunda operasyonlar gerçekleştiren Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'nda görev yapan komandolar, yine Türkiye'nin en gözde birliklerinden olan İzmir Foça'dan gelen Amfibi Deniz Piyadeleriyle birlikte ilk kez kilit noktadaki Hisar Dağı'nda operasyonlar gerçekleştirdi. 21 Ekim 2016'da Piyade Yüzbaşı Özgür Çevik komutasında bir bölük gece yarısı PKK'lı teröristlerle sıcak temasa girdi. Yoğun çatışmaların sabaha kadar sürdüğü Hisar Dağı'nda, 52 PKK'lı terörist etkisiz hale getirilirken, Piyade Yüzbaşı Özgür Çevik şehit edildi. Hisar Dağı'nda, Türkiye- Irak sınırının sıfır noktasındaki 68'inci sınır taşı yanına, Şehit Piyade Yüzbaşı Özgür Çevik'in adının verildiği üs bölgesi kuruldu. Üs sayesinde dağdaki tüm PKK sığınakları yerle bir edildi.



SEVKİYAT SADECE HELİKOPTERLE


Sevkiyatın sadece helikopterle yapılabildiği üs bölgesi, PKK'lı teröristlerin bölgedeki hareket alanı da kapattı. Örgütün Basyan, Avaşin ve Zap kampları, Aselsan üretimi ASIR termal kamerası, ACAR kara gözetleme radarı, mikro/mini İHA'lar ve diğer teknolojik cihazlarla gece gündüz izlenmeye başlandı. Yerli üretim Milli Piyade Tüfeği MPT-76'yı ilk kez kullanan birlik olan komandolar ile Amfibi Deniz Piyadeleri, Aselsan tarafından üretilen Serhat havan tespit radarı sayesinde bölgede kontrolü tamamen sağladı. Radar, PKK'lılar tarafından atılan havanın noktasını anında belirleyerek atış birliklerine bildiriyor. Yer tespitinin ardından terör unsurları havadan ve karadan operayonlarla imha ediliyor.



5 hedefe tam isabet


Kuzey Irak'a düzenlenen hava harekatında bölücü terör örgütüne ait 5 hedef vuruldu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan bilgilendirmeye göre, alınan anlık istihbarat üzerine Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı savaş uçaklarıyla Irak'ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan bölgesine harekat düzenlendi. Jetler harekat sonucu mağara, sığınak ve bir Doçka silah mevzisinin de aralarında bulunduğu bölücü terör örgütüne ait beş hedefi imha etti.







#Hakkari
#PKK
#Mehmetçik
7 yıl önce