|

"Hocalı" için iş birliği

İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu (İKGF-Dİ) ile İslam İşbirliği Teşlikatı Parlemento Birliği (İSİPAB) arasında, "Hocalı için Adalet" kampanyasının amaçları doğrultusunda iş birliğini öngören protokol imzalandı.

Yeni Şafak
20:35 - 21/01/2015 Çarşamba
Güncelleme: 18:44 - 21/01/2015 Çarşamba
AA

İKGF-Dİ'den yapılan açıklamaya göre, Hilton Bomonti Otel'de TBMM'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen İSİPAB 10. Konferansı kapsamında, İKGF-Dİ Başkanı Elşad İskenderov ile İSİPAB Genel Sekreteri Mahmut Erol Kılıç, iki kuruluş arasında "Hocalı için Adalet" kampanyasının amaçları doğrultusunda iş birliğini öngören protokole imza attı.


Açıklamada görüşlerine yer verilen İskenderov, 51 ülkenin parlamentolarını tek çatı altında toplayan İSİPAB'ın "Hocalı için Adalet" kampanyasına destek vermesinin önemine dikkati çekerek, "2015 yılında Ermeni lobisinin 1915 olaylarını dünyaya sözde soykırım olarak kabul ettirme çabaları, aslında Ermenilerin bundan 23 sene önde kendi yaptıkları soykırımı örtbas etme, bugün Ermeni işgali ve tecavüzlerinden dikkatleri dağıtma çabasıdır. Bu çaba, ayrıca Türkiye'nin dünyadaki prestijini lekelemek için Türkiye'ye karşı yapılan karalama kampanyasının bir parçasıdır" değerlendirmesinde bulundu.


Protokolü hem Azerbaycan ve Türkiye diplomasisinin bir başarısı hem de dünya kamuoyu vicdanının sesinin yankısı olarak nitelendiren İskenderov, İSİPAB 10. Konferansı'nda kabul edilen bir kararda da Hocalı katliamının soykırım eylemi olarak nitelendirilmesinin önemli olduğunu vurguladı.


40'tan fazla ülkede Hocalı gösterisi

İKGF-Dİ'nin Medeniyetlerarası Diyalog Genel Koordinatörü Leyla Aliyeva'nın çağrısıyla başlatılan "Hocalı için Adalet" kampanyasının Azerbaycan ile Türkiye için önemli tarihi hususların İİT ülkelerinde daha doğru ifade edilmesine imkan sağlayacağı değerlendirmesi yapılan açıklamada, kampanya kapsamında şubat ayında 40'tan fazla ülkede gösteriler düzenleneceği bilgisi verildi.


Açıklamada, İKGF-Dİ'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in de katılımıyla 24 Nisan'da gerçekleştirilecek Çanakkale'deki anma törenine, hem İslam ülkelerinden hem de Avrupa'dan gençlik örgütlerinin katılımını sağlamak için çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

#İKGF-Dİ
#isipab
#hocalı katliamı
#hocalı için adalet
9 yıl önce