|

Hop oturup hop kalkıyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bir yol ayrımında olduğunu söyledi. Erdoğan, “Bir tarafta 1990’ların, tek parti CHP’si döneminin zayıf ülkesi olma tehlikesi var. Diğer tarafta ise demokratik Demokrat Parti'den başlayan ve günümüzde AK Parti ile süren güçlü, büyük, müreffeh Türkiye’yi inşa etme fırsatı var” dedi.

Yeni Şafak ve
04:01 - 20/08/2017 воскресенье
Güncelleme: 04:44 - 20/08/2017 воскресенье
Yeni Şafak
Hop oturup hop kalkıyorlar
Hop oturup hop kalkıyorlar

Denizli İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Almanya’ya tepkisini sürdürdü. Gurbetçilere “Sen oyunu Türkiye’ye düşmanlık yapmayana ver” diyen Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Geçtiğimiz 4 yılda kesintisiz bir şekilde maruz kaldığımız saldırılar ve bunlara karşı milletimizle birlikte verdiğimiz mücadele geleceğimize damgasını vuracaktır. Türkiye bir yol ayrımındadır. Bir tarafta yeniden 1990’ların, yeniden tek parti CHP’si döneminin zayıf ülkesi olma tehlikesi var. Diğer tarafta ise Demokrat Parti’den başlayan ve günümüzde AK Parti ile süren güçlü, büyük, müreffeh Türkiye’yi inşa etme fırsatı var.

BİRİLERİ ISRAR EDİYOR

Birileri bizi ısrarla eski Türkiye’ye yöneltmek istiyor. Biz ise milletimiz ile birlikte ‘Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ diyoruz. Birileri bizi ısrarla geleceğe dair ümidi olmayan eski Türkiye’ye yöneltmek istiyorlar. Biz ise ısrarla tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyoruz.

  • EN GÜZEL DERSİ
    VERMELİSİNİZ
  • Tabii rahatsız oldular. Hemen hop oturup hop kalkmaya başladılar. Daha çalışacağız, gayret etmemiz lazım. Şu anda Avrupa’da bizi dinleyen kardeşlerime sesleniyorum; demokratik hakkınızı sandıklarda en ideal şekilde vermek suretiyle bir defa bunlara orada en güzel dersi vermelisiniz.
SENDE YARGI VARSA
BİZDE DE VAR

Almanya Başbakanı Merkel’e 4 bin teröristin dosyasını verdim. Bu teröristlerin dosyaları maalesef kabul görmedi, hala onlarda ama o kendisi benden bir kişinin, iki kişinin, üç kişinin iadesini istedi. Kusura bakma, sende yargı varsa bizde de yargı var. Aynı şekilde ortağı olan muhalefet partisindeki kişi, o da ikide bir gördüğü zaman hep o da bunları söyler.

SEN KİMSİN Kİ KONUŞUYORSUN

Hele hele şimdi bir Dışişleri Bakanları (Sigmar Gabriel) var, aman ya Rabbi, evlere şenlik. Hiç haddini falan bilmiyor. Sen kimsin ki Türkiye’nin Cumhurbaşkanına konuşuyorsun, sen Türkiye’nin Dışişleri Bakanı ile konuş. Haddini bil. Bize ders vermeye kalkıyor. Senin siyasetteki geçmişin ne, kaç yaşındasın? Hayatımız bizim siyasette bu mücadelelerle geçti. Onun için Almanya’nın kapısını açarsınız açmazsanız hiç önemli değil. Bize bu kapılar yetiyor. Kapısını açan ülkelere de seve seve gideriz, biz de onlara kapımızı açarız.

ÖNÜMÜZDE YENİ BİR
İMTİHAN VAR

Şimdi önümüzde yeni bir imtihan var. Hem 2019 seçimleri hem de o tarihe kadar yapmamız gerekenler ülkemizin gelecek asrını şekillendirecek öneme sahiptir. Öyle bir mücadelenin içinden geçiyoruz ki ne ekonomide ne güvenlikte ne yatırımlarda ne uluslararası ilişkilerde hiçbir şeyi yarım bırakamayız. 15 Temmuz’da hep birlikte bir şey gördük, ülkemizin ve milletimizin düşmanları, hem içerde hem dışarda, ne yapıyor, pusuda bekliyor.

BİZ ZAYIF DÜŞERSEK, TÜRKİYE ZAYIF DÜŞER

Türkiye’nin en küçük bir zafiyet göstermesi halinde, üzerimize çullanmak üzere el ovuşturanlara bekledikleri fırsatı, Allah’ın izniyle vermeyeceğiz. Bunun için öncelikle bize, AK Partililere çok büyük görev düşüyor. Türkiye’nin kaderiyle AK Parti’nin kaderi, birbiriyle bütünleşmiştir bunu böyle biliniz. Biz zayıf düşersek, Türkiye de zayıf düşer.

Önce kendimizden reforma başlayacağız

Reformlara nereden başlanması gerektiği konusunda da konuşan Erdoğan, “Reforma nereden başlayacağız? Kendimizden başlayacağız. Tüm şartların aynı kaldığı bir süreçten yeni sonuçlar doğmasını beklemek pek akıllıca olmaz. Buna ihtiyacımız var. Kimse bundan rahatsız olmayacak. Madem ‘Büyük, güçlü Türkiye’ diyoruz, madem ‘Kendisiyle birlikte dostlarına ve kardeşlerine güven veren bir Türkiye’ diyoruz, öyleyse önce AK Parti’yi, bunları yapabilecek kapasiteye çıkarmamız şart” dedi.

  • Tehdidi alışkanlık haline getirdiler
  • Erdoğan, “Bazı Avrupa ülkeleri bizi birlik fonlarından Gümrük Birliği’ne kadar akıllarına gelen her alanda tehdit etmeyi alışkanlık haline getirdiler. Sanki Türkiye, Avrupa Birliği’nden ve Avrupa ülkelerinden yüz milyarlarca avro karşılıksız destek alan bir ülke de böyle bir tehdide maruz kalıyoruz. Avrupa ile ilişkilerimizde kar-zarar hesabına girersek Avrupa Birliği üyeliği süreciyle ilgili kesinlikle zararlı, genel ticari ilişkilerimizde de ancak başa baş çıkarız. Bugüne kadar bize verdikleri sözleri tutmayanların şimdi dönüp bir de mevcut durumla ilgili tehditler savurmaları, eğer şayet hala Avrupa Birliği değerleri denen bir şey varsa, onun iflasının ilanıdır” dedi.
Vah zavallılar

Erdoğan, “Neymiş bize kapıları kapatacaklarmış. Buradaki kapılar bize yetiyor. Biz düşman çoğaltmanın değil azaltmanın, dostları çoğaltmanın gayreti içerisindeyiz. Karşımızdakiler bize böyle yapıyorsa ne yapacağız? Biz de gereği neyse onu yaparız bu iş böyle. Bazıları bizim tarihimizin 1 asır önce başladığını sanıyor. Vah zavallılar. Bugün nereye giderseniz gidin ecdadımızın hürmetle yad edilen hatıraları ile karşılaşırsınız” dedi. Erdoğan, “Bizi ısrarla tıpkı Sevr’de yaptıkları gibi eyvallah etmediğimiz için bunca sıkıntı ile karşı karşıyayız. Ben George’ın, Hans’ın ne dediğine değil milletimin ne dediğine bakarım. Kardeşlerimin ne dediğine bakarım. 2002’de ne diyorduk, her şey Türkiye için. 2007’de Durmak yok yola devam dedik. 2011’de hedef 2023 dedik 2015’te huzur ve istikrar dedik ve her seferinde de milletimizden bir heyecan aldık” diye konuştu.


Zeybekci’nin mutlu günü

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin kızı Fatma Zeybekci, İbrahim Özkan ile hayatını birleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeybekci’nin kızının Denizli’deki düğününde nikah şahitliği yaptı. Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov da nikahtaki diğer şahitlerdi. Çok sayıda bakan, milletvekili ve davetlinin katıldığı düğün merasiminde Erdoğan, evlilik cüzdanını geline teslim ederek gelinden 4 çocuk sözünü aldı.

#Recep Tayyip Erdoğan
#AB
#Almanya
7 лет назад