|

Hopa’nın kahramanı

Hopa’daki sel felaketinin ardından heyelan altında kalan 6 kişiden 5’ini çevredeki vatandaşların yardımıyla çıkarmayı başaran Çiğdem ebe, ilçede kahraman ilan edildi. Çiğdem ebe, “Mahsur kalanları iple tek tek çekerek çıkarttık” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 31/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 01:19 - 31/08/2015 Pazartesi
Diğer

Artvin'in Hopa ilçesindeki şiddetli yağışın ardından Yoldere köyünde heyelan altında kalan 6 kişiden 5'ini çevredeki vatandaşların yardımıyla çıkaran ebe Çiğdem Çakıroğlu, adeta ilçe halkının kahramanı oldu. Hopa 112 Acil Servis ekibinde görevli ebe Çiğdem Çakıroğlu, Hopa'daki sel felaketinde Yoldere köyünde yaşananları anlattı. Sel felaketinin yaşandığı gün bir hastayı hastaneye naklettiklerini belirten Çakıroğlu, “Sel nedeniyle Hopa'nın girişleri tamamen kapalı olduğu söylendi. Şoförümüz, 'geri dönemeyiz' dedi ancak 'ambulans sayısı kısıtlı, mecbur gireceğiz' dedim” dedi.


İPLE ÇEKEREK KURTARDIK

Bataklıktan zorla çıktığını kaydeden Çakıroğlu, “30 veya 40 kişi heyelan altında kalanları çıkarmaya çalışıyordu. 8 kişi heyelanın altında kalmış. Benden önce bir kişi ölü çıkarılmış, herkes paniklemişti. Ben oradakileri öncelikle sakin olmaları konusunda uyardım. Ben battım, onlar beni kurtardı, onlar battı, ben kurtardım. Çok kötü bir durum vardı. Mahsur kalan 5 kişiyi heyelanın altından iple tek tek çekerek çıkarttık. Daha sonra diğerini çıkarttık ama hayatını kaybetmişti. Olay yerinde kimseye 2 kişinin öldüğünü söylemedim çünkü daha panik olacaklar ve diğerleri de oradan çıkamayacaktı” diye konuştu.


EMPATİ YAPTIM

Herkesin çamura battığını dile getiren Çakıroğlu, Yoldere köyü halkının kendisini hastanede ziyarete geldiğini belirterek, “Oradaki benim ailem de olabilirdi. Olaya empati yaparak yaklaştım. Ben de çamura batmıştım, benim elimden tutup o çamurdan çıkaran insanlara da ben çok teşekkür ediyorum” dedi.



Talha'yı 65 kişi arıyor


Artvin'daki sel ve heyelanlarda kaybolan 4 yaşındaki Talha Su'nun aranmasına Hopa Deresi, Necla Kakşi (17) ve Melek Kakşi'nin (35) aranmasına ise Sugören ve Yeşilköy civarlarında devam ediliyor. Arama çalışmalarına JAK'tan 20, AFAD'dan 35 ve Sahil Güvenlikten 10 personel katılıyor. Arama çalışmalarına Talha Su'nun babası Erkan Su ve akrabaları da eşlik ediyor. Balık adamlar dalış yaparak, Karadeniz sahilini su altından taramayı sürdürüyor. Arama çalışmalarına katılan Alican ve Adem Su, kuzenleri Talha Su'ya ulaşmak için seferber oldu. Ellerinde sopa ve bir plastik botu ile dereye giren ikili kayaların altını, kıyıları tarıyor. Alican Su, “Havadan, karadan arama yapılıyor, biz de elimizden geldiği kadar yardımcı oluyoruz" dedi.



Üç kardeşe yardım


Hopa'daki sel felaketinde evleri toprak altında kalarak yıkılan Zübeyha ve İsrafil Çelik çiftinin yürüme engelli kızları 27 yaşındaki Büşra, 23 yaşındaki Kübra ile 13 yaşındaki Şükriye'nin tekerlekli sandalyeleri de diğer eşyayla birlikte toprak altında kalarak kullanılamaz hale geldi. Yeni araba alacak gücü olmayan aile, yardım çağrısı yaptı. AFAD, aileye 3 tane tekerlekli sandalye hediye etti. Büşra Çelik herkese teşekkür ederek "Bir tane istiyorduk, 3 tane geldi. Çok mutluyuz" dedi.





#Artvin
#Hopa
#ebe Çiğdem Çakıroğlu
9 yıl önce