|

Hoş geldin yiğidim!

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında tankın üzerindeyken hainlerin silahından çıkan kurşunla ağır yaralanan Halil Algan, Ankara'da bir yıl süren tedavisinin ardından memleketi Mardin’e geldi. Hemşehrileri tarafından Türk bayrakları ile karşılanan Algan, yine Türk bayraklarıyla donatılan araçlarla konvoy eşliğinde şehir turu attı.

Yeni Şafak
04:00 - 25/08/2017 Cuma
Güncelleme: 05:38 - 25/08/2017 Cuma
Yeni Şafak
Hoş geldin yiğidim
Hoş geldin yiğidim

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) hain darbe girişimi sırasında ağır yaralanan Halil Algan, Ankara’da bir yıl süren tedavisinin ardından geldiği memleketi Mardin’de sevgi gösterisiyle karşılandı. stanbul’da 15 Temmuz gecesi çıktığı tank üzerinde darbecilere karşı direnirken vurulan 2 çocuk babası Halil Algan (46) ağır yaralandı. Omuriliğinin kopması nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olan Algan’ın, Ankara’daki Gaziler Rehabilitasyon ve Fizik Tedavi Eğitim Araştırma Hastanesinde 11 ay süren tedavisi tamamlandı.


GÖNÜL İSTERDİ Kİ ŞEHİT OLAYIM

Hastaneden taburcu edilen Algan, memleketi Mardin’e geldi, Havalimanında hemşehrileri tarafından Türk bayrakları ile karşılanan Algan, yine Türk bayrakları donatılan araç konvoy eşliğinde şehir turu attı. Algan daha sona Artuklu ilçesindeki evinde yakınları ile hasret giderdi. Algan, her şartta her şekilde Allah’a şükür ettiğini belirterek, “Memlekete bugün gelmek nasip oldu. Gönül isterdi ki şehit olarak gelelim. Böyle gelmek naip oldu. Allah’ımıza bin kere şükürler olsun” dedi.


O GECE YAŞADIKLARINI ANLATTI

İstanbul’da 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatan Algan, iş dönüşü evde televizyon izlerken darbe girişimini öğrenmesinin ardından sokağa çıktığını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın havalimanına geleceğini öğrendikten sonra oraya gitmeye çalıştığını dile getiren Algan, yolda gördükleri tankları engellemek için üzerine çıktıklarını aktardı. Algan, şunları kaydetti: “Tanklar arabaları eze eze girmeye başladı. Kalabalığı geçince daha da hızlanmaya başladı. Hızlı gidince de üzerindeki insanlar düşmeye başladı. Tankın üzerindeyken yanımda bir kişi kalmıştı. Bir kaç kilometre yol gittik. Tankın üzerinde takoz vardı onu alıp içerideki askerlerin kafalarına vurdum. O esnada silah sesi geldi, vurulduğumu anladım.” Vurulduğunu anlayınca Allah’a dua etmeye başladığını belirten Algan, şöyle devam etti:

BİR KERE DEĞİL BİN KERE ÖLÜRÜZ

“Biraz daha ilerledikten sonra kalabalığın arasına girdik. Orada kendimi bıraktım. Sonrasını hayal meyal hatırlıyorum. Şükürler olsun, ölmedik, ölsem de kötü olmazdı. Vatanımız için bu hallere düştük. Bin kere şükürler olsun. Bin kere daha olsa aynı şeyi tekrarlarım. Vatanımızı seviyoruz. Vatanımız için bir kere değil, bin kere ölürüz.” Gazi Algan, darbecilerin cezasını çekmesini istediğini söyledi. Algan’ın ağabeyi İbrahim Algan ise kardeşiyle gurur duyduğunu ifade etti.

#Mardin
#15 Temmuz
#Halil Algan
7 yıl önce