|

Hükümet sözcüsü Kurtulmuş

Hükümet kurulduktan sonra bakanlar kurulu ilk kez toplanıyor. Başbakan yardımcılarının görev alanları belirlenecek. Kurtulmuş hükümet sözcülüğünü sürdürecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/11/2015 Cuma
Güncelleme: 02:15 - 27/11/2015 Cuma
Yeni Şafak

64. hükümetin ilk Bakanlar Kurulu toplantısı bugün gerçekleşecek. Davutoğlu başkanlığındaki toplantıda sayısı beşe çıkarılan başbakan yardımcılıklarının da görev dağılımın belirleneceği belirtiliyor.



Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un hükümet sözcülüğü görevinin yeni kabinede de sürmesi bekleniyor. İnsan hakları ve ilgili kurullar ve insan hakları ile ilgili konularda koordinasyon görevinin Kurtulmuş'a verileceği belirtiliyor. Kurtulmuş'a bağlanacak kurumlar arasında Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Türkiye İnsan Hakları Kurumu yer alıyor. Ekonomik konularda genel koordinasyon görevinin Mehmet Şimşek'e verilmesi bekleniyor. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın kamu diplomasisiyle ilgili işlerden sorumlu olacağı vurgulanıyor. Tuğrul Türkeş'e MGK kararlarının koordinasyonu ve izlenmesi görevinin verileceği ifade ediliyor. Türkeş'in sorumlu olacağı kuruluşlar içinde Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı yer alıyor. Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'a yatırım ve reform projelerinde önemli koordinasyon görevleri verileceği belirtiliyor.



#Davutoğlu
#Hükümet sözcüsü
#Bakanlar Kurulu
8 yıl önce