|

Hürriyet’in 28 Şubat özlemi!

“Hükümetleri ben kurar, ben yıkarım” sözleriyle hatırlanan Eski Türkiye’nin cunta taraftarı Aydın Doğan’ın gazetesi Hürriyet, dün skandal bir manşetle çıktı. Hande Fırat imzalı ‘Karargah Rahatsız’ başlıklı haber, 28 Şubat postmodern darbesi döneminde atılan manşetleri çağrıştırırken, yıl dönümü öncesi bu yayın tepki çekti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/02/2017 Pazar
Güncelleme: 05:08 - 26/02/2017 Pazar
Yeni Şafak
Hürriyet’in 28 Şubat özlemi!
Hürriyet’in 28 Şubat özlemi!

Hürriyet gazetesinin Hande Fırat imzalı 'Karargah Rahatsız' haberi kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Özellikle sosyal medyada 2003 yılında Cumhuriyet gazetesinin attığı 'Genç Subaylar Rahatsız' manşetini çağrıştırması tepkilerin dozunun artmasına neden oldu. Haberin, darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptığı canlı yayın bağlantısı ile hafızalara kazınan gazeteci Hande Fırat'ın imzasını taşıması şaşkınlıkla karşılandı. Kaynak açıklamadan 7 maddelik listeye cevap yazan Fırat'ın, özellikle Milli Savunma Bakanlığı tarafından TSK'da başörtüsü yasağının kaldırılmasının “Karargahta rahatsızlık yarattığı” vurgusu dikkat çekti.





ESKİ GÜNLERİNİ ARIYOR!


Hürriyet gazetesinin sahibi Aydın Doğan, 2001 yılında gazetemiz Yeni Şafak ve Albayrak Grubu'nun sahipleriyle yaptığı görüşmede 54. Hükümeti kendisinin yıktığını söyleyerek, “Refah-Yol Hükümeti döneminde Maliye, Hazine, Dış Ticaret Müsteşarlığı üzerime gelmeye başladı. Hesaplarımı incelemeye aldılar. İki ayım kalmıştı. Ya ben dedim, ya da 54. Hükümet. Düğmeye bastım ve yıktım. Hükümeti yıkmasaydım, ben yıkılacaktım” itirafında bulunmuştu. Doğan'ın 1997'de dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz'ı pijamasıyla karşılaması, döneme damgasını vurmuş, yıllarca dillerden düşmemişti.



HANGİ PLANIN PARÇASI?


Özellikle 28 Şubat postmodern darbe sürecinde yaptığı haberlerle muhafazakarları baskı altına alan ve cuntacı tavırlar sergileyen Doğan medyanın 28 Şubat'a günler kala attığı manşet, akıllarda soru işareti uyandırdı. Sahibi olduğu medya organlarıyla zaman zaman siyasete balans ayarı vermeye çalışan Doğan'ın yeni planı ise merak konusu. 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişiminden aylar sonra TSK'nın basın yoluyla siyasi bir çıkış yaptırdığı intibaı uyandırılan haberde herhangi bir kaynak açıklanmadan 7 maddelik iddia ve cevapları yer aldı. Söz konusu haber, TSK'yı darbeye hazırlama planı olarak görüldü.


Haberin iç sayfadaki devamında “Karargah Rahatsız” başlığının kullanılması, 2003 yılında darbe sözcülüğüne soyunan Cumhuriyet'in attığı 'Genç Subaylar Rahatsız' manşetinden farkı olmadığı şeklinde değerlendirildi.



İşte o 7 madde


Hürriyet'in skandal haberinde şu maddeler yer aldı:

*Silahlı Kuvvetler'de başörtüsü kararı,


*Akit'e başsağlığı telefonu açılması,


*Cumhurbaşkanı ile yapılan ziyaretler,


*Akar'ın, ABD'li generalin ayağına gitmesi,


*Çuvalcı Komutan'ın madalya takması,


*Kardak'a gezi,


*Darbeci Dişli ile ortak villa iddiası.







#Hürriyet
#28 Şubat
#Aydın Doğan
#Hande Fırat
7 yıl önce