|

Hürriyet'in 'rahatsız' eden tehlikeli manşetine tepki yağıyor!

Hürriyet'in 'Karargah Rahatsız' manşetine tepkiler çığ gibi büyürken, Yeni Şafak yazarları bugünkü köşelerinde skandal habere tepki gösterdi. Yusuf Kaplan, yargıya darbe çığırtkanlığı yapan bu manşete sessiz kalmaması yönünde çağrı yaptı. Mehmet Acet, Salih Tuna ve Hikmet Genç de '28 Şubat'ı hatırlatan manşete sert tepki gösterdi.

Yeni Şafak
12:35 - 27/02/2017 الإثنين
Güncelleme: 13:57 - 27/02/2017 الإثنين
Yeni Şafak
“Hükümetleri ben kurar, ben yıkarım” sözleriyle hatırlanan Eski Türkiye’nin cunta taraftarı Aydın Doğan’ın gazetesi Hürriyet, dün skandal bir manşetle çıktı. Hande Fırat imzalı ‘Karargah Rahatsız’ başlıklı haber, 28 Şubat postmodern darbesi döneminde atılan manşetleri çağrıştırırken, yıl dönümü öncesi bu yayın tepki çekti.
“Hükümetleri ben kurar, ben yıkarım” sözleriyle hatırlanan Eski Türkiye’nin cunta taraftarı Aydın Doğan’ın gazetesi Hürriyet, dün skandal bir manşetle çıktı. Hande Fırat imzalı ‘Karargah Rahatsız’ başlıklı haber, 28 Şubat postmodern darbesi döneminde atılan manşetleri çağrıştırırken, yıl dönümü öncesi bu yayın tepki çekti.

Hürriyet gazetesinin Hande Fırat imzalı 'Karargah Rahatsız' haberine çeşitli çevrelerden gösterilen tepkiler çığ gibi büyüyor. Özellikle sosyal medyada 2003 yılında Cumhuriyet gazetesinin attığı 'Genç Subaylar Rahatsız' manşetini çağrıştırması tepkilerin dozunun artmasına neden oldu. Haberin, darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı canlı yayın bağlantısı ile hafızalara kazınan gazeteci Hande Fırat'ın imzasını taşıması şaşkınlıkla karşılandı. Kaynak açıklamadan 7 maddelik listeye cevap yazan Fırat'ın, özellikle Milli Savunma Bakanlığı tarafından TSK'da başörtüsü yasağının kaldırılmasının “Karargahta rahatsızlık yarattığı" vurgusu dikkat çekti.



Yeni Şafak yazarları bugün köşelerine Hürriyet'in 'rahatsızlığına' karşı tepki gösterdi. Yusuf Kaplan, Mehmet Acet, Salih Tuna ve Hikmet Genç'in yazılarının Hürriyet'e tepkili bölümleri:









Yargı bu manşete sessiz kalamaz

Hürriyet gazetesi,”Karargâh Rahatsız” başlıklı bir manşet attı!




Hem de 28 Şubat postmodern darbesinin yıldönümünde!




Bu, darbe çığırtkanlığı değil de nedir, peki?




Yargı, darbe çığırtkanlığı yapan bu manşete sessiz kalamaz, kalmamalı!




BU MİLLET, DARBE TEHDİTLERİNE PABUÇ BIRAKMAZ!




Şunu bir yere kalın harflerle yazmalı: Bu milletin, bu tür tehditlere “karnı tok” artık! Bu tür tehditlere “pabuç bırakmaz” bu millet!




Osmanlı tasfiye edildi; Türkiye, terbiye edilmeye çalışılıyor!






Karargâhta 15 Temmuz'da yaşananların tekrarlanmaması...

Meselenin ne olduğunu iyi kavramamız lazım.




Resme bölük pörçük bakılırsa, neyin ne olduğunu iyi anlayamayız.




15 Temmuz sonrası, TSK içindeki Kemalist damar harekete geçti, özünde “FETÖ'cüler temizlensin, sonra ordu bize kalsın, kimseler bize karışmasın” anlamına gelen bir dalga ürettiler.




Sanki 15 Temmuz'a gelene kadar, geçmişteki bütün darbelerin, muhtıraların sahibi kendileri değilmiş gibi, demokrasiye bağlılıkları her daim pirüpak kalmış gibi insanların hafızasıyla alay edercesine yaptılar bunu.




'Orduya sahip olanın ülkeye sahip olacağı' ana tezi üzerinden yürütülen bu dalga, özünde 27 Mayıs ruhunun metastaz yapmış hali olarak karşımıza çıktı.






Bu fotoğraf şudur: 'Aydın Doğan rahatsız'

Bir süredir başta Sözcü gazetesi olmak üzere Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar'a ve onun şahsında TSK'ya yöneltilen haksız, mesnetsiz ve çirkin iftiralardan biz de çok rahatsızız.




Savaştaki bir ordunun Genelkurmay Başkanı'na bu şekilde alçakça tezvirlerle saldırmak en hafif ifadeyle “bozgunculuktur.”




Ne ki, başörtüsü konusunda meramını anlatmaktaki (ilgili haberde yer alan) sorunlu ifade, “Genç Subaylar Tedirgin” manşetlerini çağrıştıran “Karargah Rahatsız” manşetiyle birleşince, bu manşet de tescilli darbeci Hürriyet'te arzı endam edince ortaya bambaşka bir fotoğraf çıkmış oluyor.






Şeytanı ayrıntıda gizleyerek mesaj verdikten sonra salağa yatamazsınız

Şunun şurasında 1-2 hafta önce 'Hürriyet'e acayip açık bir mektup' yazdık…




'Bu millete güvenmeyi öğrenin artık' dedik…




'Yabancı projelerle gelmeyin' dedik…




Sabıkanız kabarık, yemediğiniz hurma kalmamış, aman dikkat edin.., Vesayet odaklarıyla, yabancı istihbarat örgütleriyle aynı yatağa girmeyin' dedik…




Her seçimden sonra yaptığınız gibi, 'referandum sonrası da, “yeni bir sayfa açalım..” demek yerine şimdiden yeni bir sayfa açın' dedik…




'Açın ki, bari bu sefer inanalım' dedik…






İşte o 7 madde

Hürriyet'in skandal haberinde şu maddeler yer aldı:


*Silahlı Kuvvetler'de başörtüsü kararı,

*Akit'e başsağlığı telefonu açılması,

*Cumhurbaşkanı ile yapılan ziyaretler,

*Akar'ın, ABD'li generalin ayağına gitmesi,

*Çuvalcı Komutan'ın madalya takması,

*Kardak'a gezi,

*Darbeci Dişli ile ortak villa iddiası.
#Hürriyet gazetesi
#Karargah rahatsız
#TSK
٪d سنوات قبل