|

İBB’de 2 vekillik de AK Parti'nin

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı yeni dönemdeki ilk toplantısını yaptı. Ekrem İmamoğlu yönetimindeki toplantıda, AK Parti’nin adayları Göksel Gümüşdağ 1. Başkan Vekili, Ömer Faruk Kalaycı ise 2. Başkan Vekili seçildi. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da AK Parti İBB Grup Başkan Vekili oldu.

Fatih Özer
04:00 - 23/04/2019 Salı
Güncelleme: 04:56 - 23/04/2019 Salı
Yeni Şafak
Tevfik Göksu ve Göksel Gümüşdağ
Tevfik Göksu ve Göksel Gümüşdağ

31 Mart yerel seçimlerinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi. 312 üyeli İBB Meclisi’nde partiye göre sandalye dağılımında AK Parti 176 üye ile ilk sırada yer aldı. AK Parti’yi 128 üye ile CHP takip etti. Mecliste MHP ve İYİ Parti’nin 4 üyesi yer aldı. İBB Meclisinin açılış konuşmasını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptı. Konuşmanın ardından birinci ve ikinci başkan vekillerinin oylamasına geçildi. AK Parti 1. Başkan vekilliği için Göksel Gümüşdağ’ı, CHP ise Gökhan Gümüşdağ’ı önerdi. Yapılan oylamanın ardından 1. Başkan Vekilliğine 180 oy alan AK Parti adayı Göksel Gümüşdağ seçildi. 2. Başkan Vekilliği için yapılan oylamada da tablo değişmedi. CHP’li Hüseyin Aksu’ya karşı yarışan AK Parti Ömer Faruk Kalaycı 2.vekil oldu.

İSTANBUL’A SAHİP ÇIKACAĞIZ

  • Yeni dönemde Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti İBB Grup Başkan Vekili oldu. Meclis üyelerine hitap eden Göksu Türkiye’de her iki kişiden birinin oy verdiği partinin mensubu olmaktan gurur duyuyorum ifadelerini kullandı. İstanbul halkının emanetini alarak bu sıralara geldiklerini belirten Göksu, “Bu sıralar sadece ve sadece ceketlerimizin yakasında meclis üyesi rozetleri taşımak için bize tevdi edilmiş sıralardan ibaret değildir” dedi. AK Parti grubu olarak her bir çalışmamızda bu şehrin tarihine, bu şehrin kültürüne ve insanına hizmet edeceklerini belirten Göksu, CHP’nin seçim kampanyası boyunca kullandığı dilin zaman zaman çok incitici ifadeler içerdiğine vurgu yaptı.

“YENİ BAŞLANGIÇ ESKİ İSTANBUL’A DÖNÜŞ MÜ”

Mehmet Tevfik Göksu, “Bu şehirde bizi var eden 29 Mayıs 1453’tür. Ama ne garip ki bugün bu İstanbul’u yönetmeye talip olan siyasi partinin il başkanı ‘1453’te zulüm başladı’ diyenlere selam göndermiştir. Bunu özellikle içimi acıttığı için söylemek isterim. CHP sürekli yeni bir başlangıçtan bahsediyor. Acaba yeniden başlangıç derken eski İstanbul’a mı döneceğiz? Çöp dağlarına susuz İstanbul’a mı döneceğiz? Metrosu olmayan İstanbul’a mı döneceğiz. Bizler İstanbul’un kazanımlarının kaybedilmesine asla izin vermeyeceğiz” dedi.

BAŞKAN VEKİLLERİ ODALARINA ALINMADI

Göksu, “İmamoğlu’nun vurgulamış olduğu sevgi, saygı ve hoşgörü felsefesi var. Bunlar çok güzel şeyler ancak biz bu sabah bunların hiçbirini görmedik. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden sonra en büyük meclisinden bir tanesi olan büyükşehir meclisinin birinci ve ikinci Başkan Vekilinin odası içerisindeki özel eşyaları olmasına rağmen kapı göbekleri değiştirilmiş ve içeri alınmamıştır” dedi. İmamoğlu’nun seçim döneminde vermiş olduğu bütün taahhütleri harfiyen ve satır satır takipçisi olacaklarını ifade eden Göksu, “Belli periyotlarda taahhütlerin nereye geldiğini kamuoyu ile paylaşacağız” şeklinde konuştu.

25 YILLA GURUR DUYAN BİR PARTİYİZ

  • Konuşmasına Göksu şöyle devam etti; “25 yıllık istanbul tarihini bilen birisi olarak söylüyorum. 1994 yılında Recep Tayyip Erdoğan’ın bu kapıya giren girişini bilen birisi olarak söylüyorum. 1994 yılından 2019 yılına kadar İstanbul’un hangi süreçlerden geçtiğini bugün istanbul’un hangi zirveye çıktığını tarih de şahitlik eder sokakta şahitlik eder. Biz 25 yılımızda utanan değiliz 25 yılımızla gurur duyan bir siyasi partiyiz.”
#İBB
#Meclis
#Vekil
#AK Parti
#Göksel Gümüşdağ
#Ömer Faruk Kalaycı
5 yıl önce