|

İbrahim Karagül: Avrupa Ortaçağ haritasına dönüyor

Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, "Doğu'da genetik bir kod ve ortak bir hafızası var. Avrupa ise parçalanma sürecine doğru kayıyor, Orta Çağ haritasına dönüyor" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
21:27 - 31/10/2017 Salı
Güncelleme: 22:38 - 31/10/2017 Salı
Yeni Şafak
​Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül
​Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül

Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, TVNET ekranlarında Nedret Ersanel'in sunduğu "Büyük Oyun" programında konuştu.

Karagül'ün açıklamalarından öne çıkanlar:

"Jeopolitik mesele ve güç haritasına odaklanmamız gerekiyor. Burada Doğu'nun büyümeye çalıştığı, Batı'nın ise parçalanma ve küçülmeye doğru kaydığını görüyoruz.

Doğu'ya dış müdahaleler durduğu anda, bölgedeki çatışmalar, etnik ve mezhepsel çatışmalar da durur. Doğu'da genetik bir kod ve ortak bir hafızası var. Avrupa ise parçalanma sürecine doğru kayıyor, Orta Çağ'ın haritasına dönüyor.



Avrupa tarihini unutuyorlar

Bizim yoğun bir şekilde Avrupa tarihini tartışmamız gerekiyor. Dünyanın nereye gideceğini görebilmemiz için bunun kamuoyunda tartışılması gerekiyor.

Dünyayı felakete sürükleyen iki savaş da, Avrupa iç savaşıdır. Bu savaş, Rusya, Çin, Güneydoğu kıtasında çıkmadı. Bütün dünyaya bu küçücük adada çıktı.

Avrupa, 11 Eylül'den sonra güvenlik politikalarına geçti. Artık dünyaya söyleyecek bir şeyleri kalmadı. Avrupa'da hantal bir yapı inşa edildi ve bu yapının siyasal ve ekonomik olarak söyleyecek sözü kalmadı.

İngiltere, AB'nin çökeceğini bildiği için ayrıldı

İngiltere, Avrupa Birliği'nin dağılacağını bildiği için ayrıldı. Türkiye'nin Avrupa Birliği tezlerini bir yana koyması gerekir."

#Avrupa Birliği
#İbrahim Karagül
#TVNET
6 yıl önce