|

İbrahim Karagül: Fırat Kalkanı Harekatı bitmemeli

Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni​ İbrahim Karagül, TVNET'te Nedret Ersanel'in sunduğu "Büyük Oyun" programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye'ye en büyük tehlikenin Suriye'den geldiğini söyleyen Karagül, "Fırat Kalkanı Harekatı bitmemeli. Türkiye'nin Suriyelileşmesini sağlamaya çalışıyorlar. Maruz kaldığımız çok uluslu müdahalelerin ana sebebi, Türkiye'yi tekrar Anadolu içlerine hapsetmektir." dedi.

Yeni Şafak
21:11 - 30/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 23:03 - 30/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
İbrahim Karagül
İbrahim Karagül

Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, TVNET ekranlarında Nedret Ersanel'in sunduğu "Büyük Oyun" programında konuştu.



Karagül'ün konuşmasından öne çıkanlar:



" 'Fırat Kalkanı bitti' ifadesini doğru bulmuyorum. Bu coğrafyada planlar bitmez. Suriye çözüldü, artık toparlanması zor. Türkiye'ye en büyük tehlike Suriye'den geliyor. Türk-Arap ilişkilerini sabote etmeye çalışıyorlar. Bölgedeki hareket Türkiye'yi çevreleme hareketidir.



Fırat Kalkanı bir savunma mücadelesidir


Şu anda PKK'ya karşı 40 yılın en etkin mücadelesini veriyoruz. Türkiye için tehdit müttefiklerinden gelmektedir. Fırat Kalkanı Harekatı bitmemeli. Türkiye'nin Suriyelileşmesini sağlamaya çalışıyorlar. Maruz kaldığımız çok uluslu müdahalelerin ana sebebi, Türkiye'yi tekrar Anadolu içlerine hapsetmektir. Fırat Kalkanı bir savunma mücadelesidir.



Bölgedeki tüm ülkeleri parçalamak
gibi bir projeleri var


Körfez harekâtından bugüne çok büyük bir proje uygulanıyor. Türkiye'yi, İran'ı ve bölgedeki tüm ülkeleri parçalamak gibi bir projeleri var. Şu anki süreç dünya savaşları öncesi yaşanan süreçlerle benzerlik gösteriyor. 2. Dünya Savaşı öncesi saflar neyse şu anda da aynı saflar şekilleniyor. Devletler ahlâki normlara uymuyorlar.



Avrupa ayrışıyor


ABD, NATO müttefiği Türkiye'ye karşı terör örgütlerini seçti. 15 Temmuz 'projesi' bir darbe değil, iç işgal ve iç savaş girişimiydi. ABD-İngiliz ekseni yeniden Avrupa'yı ayrıştırmaya başladı.



Türkiye 'direnç adacıkları' oluşturmalı


Osmanlı'dan sonra yeniden bir 'Türk korkusu' inşa etmeye çalışıyorlar. Türkiye 'düşman' ve 'dost' tanımlarını yapmalı. Türkiye ulaştığı yerlerde 'direnç adacıkları' oluşturmalı. Türkiye nükleer silah temini dahil askeri teknolojiye önem vermeli.



ABD'nin sistemi Trump'ı evcilleştirecek


Trump yönetimi henüz net olmayan Suriye politikasını yavaş yavaş şekillendiriyor. ABD ve Avrupa'nın Ortadoğu'ya bakışı hep parçalama üzerine olmuştur. ABD'de ilk defa sistem içinde bir uzlaşmazlık var. ABD'nin sistemi Trump'ı evcilleştirecek.



2023 bizim tam bağımsız olma yılımızdır."




#İbrahim Karagül
#Nedret Ersanel
#TVNET
7 yıl önce