|

İbrahim Karagül: NATO ve Pentagon'un güvenceleri palavra

Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, TVNET'te Nedret Ersanel'in sunduğu "Büyük Oyun" programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Terör örgütü PKK'ya ağır silah verilmesi kararı alan ABD'nin "Güvenlik riskleri konusunda Türkiye'ye güvence veriyoruz" açıklamasına ilişkin Karagül, "NATO ve Pentagon'un güvenceleri palavra. ABD, Suriye'nin bölünmesinden yana. NATO, 40 yıldır el altından teröre destek verdi" dedi.

Yeni Şafak
22:01 - 11/05/2017 Perşembe
Güncelleme: 22:54 - 11/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
İbrahim Karagül
İbrahim Karagül

Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, TVNET ekranlarında Nedret Ersanel'in sunduğu "Büyük Oyun" programında konuştu.

Karagül'ün konuşmasından satır başları:

"Hava savunma sistemleri güç belirlemede artık temel etken. Son 10-15 yıldır milli savunmada ciddi hamleler yapıyoruz. Kıtalararası füzelerin üretildiği bir dünyada yaşıyoruz.

"Hava savunmasında mühendislik seviyesi yükseldi"

Türkiye'nin 2500 kilometrelik füzeler üzerine çalıştığını düşünüyorum. Türkiye'nin hava savunma konusunda mühendislik seviyesi yükseldi. Türkiye, savunma konusunda bağımsız bir ülke olmalı.

Ekonomik, siyasi ve askeri ittifakların ülkelerin geleceğini garanti aldığı dünyayı geçtik. Ulusüstü yapılar artık dünyayı şekillendirmiyor.

"Uzay teknolojisinde ilerlemeliyiz"

Uzun menzilli füzeler saldırganlık için değil, caydırıcı güç imajı için gerekli. Geleceğin dünyasında var olmak için uzay teknolojisinde ilerlemeliyiz.

"Güvenceler palavra"

NATO ve Pentagon'un güvenceleri palavra. ABD, Suriye'nin bölünmesinden yana. NATO 40 yıldır Türkiye'ye terörle mücadele desteği vermedi, el altından teröre destek verdi. Türkiye artık ittifak ilişkilerinden ziyade, yükselen güçler üzerinden ilişki şekillendirmeye çalışıyor.

"Amaç Türkiye'yi yalnızlaştırmak"

Türkiye’nin sınırlarını NATO’ya emanet etmek demek, o sınırlardan müdahale olacak demektir. Almanya, Türkiye'yi bir tehdit olarak görmeye başladı. İsrail ve Avrupa aşırı sağının amacı Türkiye'yi yalnızlaştırmak."

#İbrahim Karagül
#Nedret Ersanel
#TVNET
7 yıl önce