|

İbrahim Karagül Sosyal Yorum'da: Kılıçdaroğlu paralel başkandır!

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, sosyal medya canlı yayınında izleyicilerin merak ettiği soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan ve ailesini hedef alan iftiralarına işaret eden Karagül, "Ekonomik darbe girişiminin Türkiye'deki ortağı Kılıçdaroğlu'dur. Bunun tanımlanması gerekiyor. Zihin bulandırmaya çalışıyor" dedi.Karagül, ABD'deki Rıza Sarraf davası için de değerlendirmelerde bulundu. Karagül, "ABD ambargosu bizi ilgilendirmez" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
15:14 - 30/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 16:52 - 30/11/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül
Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Facebook, Twitter ve Instagram'dan yapılan canlı yayında izleyicilerden gelen soruları yanıtladı.

Karagül, Ortadoğu'da yaşanan son gelişmelerden Avrupa'da meydana gelen olaylara birçok kritik izleyicilerden gelen sorular ışığında analiz etti.

İbrahim Karagül, Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik'in sunumuyla Sosyal Yorum yayında önemli açıklamalarda bulundu.

"Ambargo dönemi kapandı"

Karagül'ün açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

"ABD'de düzmece bir mahkeme var. İç politik dizayn hesaplarıyla alakalıdır Bunlar Türkiye'yi Amerikan eksenli yönlendirme girişimleridir. FETÖ'cüler üzerinden yapamadıklarını
CHP üzerinden yapıyorlar.
Rıza Sarraf dosyası 17-25'le aynı, New York'a taşınmış
FETÖ'cüler paraya çökecekti

ABD'nin İran'a yönelik bir hesabı var. Bu konuda BM'nin ambargo kararı önemli.

FETÖ'cüler İran ile ticaret yapmak istedi. Muhtemelen FETÖ ile ABD,
İran paralarının üzerine çökecekti.
Bu yağmacılıktır.

ABD için ekonomik krizler bir yatırımdır. ABD, Körfez ülkelerinin bankalarda olan paralarına çökecekler. Biz ambargoyu tanımak zorunda değiliz. BM kararı varsa uyarız. FETÖ'cü işadamları İran ile ticaret yaparken ne kadar rüşvet ve komisyon aldılar?

İran'a yönelik yapılanlar ABD istihbaratının işidir. Sarraf dosyası incelenince ortaya çıkacaktır. Ama bunun üzerinden Türkiye'ye ekonomik saldırı yapıyorlar. Dış müdahaleyle karşı karşıyayız. CHP'yle operasyon yapıyorlar. Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin başına geçirilmesi muhtemelen bu senaryolar için yapılmıştı. Kılıçdaroğlu paralel başkanlık yapıyor.

  • Bu bir rüşvet meselesi değildir. Rüşvet alındıysa ABD nasıl yargılayabilir? Bu süreç Türk yargısını ilgilendirir. Bu adli bir meseledir.
    Ama burada uluslararası bir operasyon var.
    Kılıçdaroğlu üzerinden adli bir mesele gibi sunuluyor. Bu bir ekonomik darbe girişimidir.

Kılıçdaroğlu aşama aşama paylaşacak
Ekonomik darbe girişiminin Türkiye'deki ortağı Kılıçdaroğlu'dur. Bunun tanımlanması gerekiyor. Zihin bulandırmaya çalışıyor. Kılıçdaroğlu'un ellerinde başka malzemeler de var.
FBI'la birlikte çalışıyorlar.
Mahkeme ve CHP'ye servis ediyorlar. Kılıçdaroğlu aşama aşama paylaşacak."
Direnenleri hedef alıyorlar
Erdoğan düşmanlığından bütün tezlerin Erdoğan üzerine olduğunu düşünüyorlar. Parçalanmış Türkiye haritaları var,
bu coğrafyayı paramparça ediyorlar.
Buna direnenleri hedef alıyorlar. Bu uluslararası projedir.
Türkiye'de İslamcıları bile kullanabilirler. Bu işlerin ideolojisi yok. DEAŞ, ABD ve İsrail'in talimatlarıyla hareket ediyor.
Suudi Arabistan, 'İsrail dostumuz' diyor.
Bunlar din değil güç hesaplaşması üzerinden yapılıyor.
Erdoğan'ın açıklamaları
Erdoğan adına tehditlerde bulunuyorlar. Medyada ve farklı yerlerde. İş dünyasındaki insanları tehdit ediyorlar.
'Külliye'den arıyorum' yaygınlaştı.
İnsanlar inanmıyor ve küsüp geri çekiliyor. İnsanlar uzak duruyor. Piyasa oluştu, bu piyasa çok tehlikeli. Türkiye'nin mücadelesine zarar verir. Beni de arayıp tehdit edebiliyorlar,
tamamen kişisel hesap üzerinden.
Cumhurbaşkanı'nın omuzundan sana ateş ediyorlar. İnsanlara açıkça şantaj yapıyorlar.

Medyada korkunç bir sığlaşma var. Biz medya anlamında artı değerler üretmemiz gereken dönemdeyiz. Ama kimsenin üretme diye derdi kalmadı. Genel bir hastalıktan bahsediyorum. Türkiye'de siyaset yol çiziyor, medya ise siyasete köstek oluyor. Medyanın üretmesi lazım.

Rasim Ozan Kütahyalı'nın çirkin ifadeleri
15 Temmuz'da
gibiler şehit olur. Şehit olduktan sonra kimlik verildi, onun şöhret hesabı yoktu. Bazıları bulandırıyor ortamı. Medyada çeteler oluşmuş, kişiselleşiyor her şey. Kimse dertle ilgilenmiyor. Bu toplumsal bir çöküntüdür, bu bir faciadır. Tutkalın yeniden güçlendirilmesi lazım."
#İbrahim Karagül
#Ersin Çelik
#Sosyal Yorum
6 yıl önce