|

İç tüzük mesaisi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın değiştirilmesi çağrısı yaptığı Meclis iç tüzüğü konusunda, AK Parti adımlarını hızlandırdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 05:07 - 29/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
İç tüzük mesaisi
İç tüzük mesaisi

Hazırlanan mini bir değişiklik paketi MHP’ye sunulacak. MHP ile yapılan istişare sonucunda iç tüzük teklifine son şekli verilecek. İç tüzük çalışmalarını AK Parti adına Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, MHP adına Grup Başkanvekili Erkan Akçay yürütüyor. İki isim 15 Temmuz’a kadar iç tüzük çalışmalarına devam edecek. MHP, hazırladığı iç tüzük taslağını AK Parti’ye verecek. İki partinin uzlaşması durumunda 15 Temmuz’da Meclis açıldıktan sonra bazı iç tüzük maddelerinin değiştirilmesi planlanıyor.

MECLİS HIZLANACAK

AK Parti ve MHP iç tüzükte yapılacak değişiklikler konusunda uzlaşırsa, teklif TBMM Başkanlığı’na sunulup süreç işletilecek. AK Parti, MHP’nin isteği üzerine dar kapsamlı bir değişiklik hazırladı. AK Parti özellikle TBMM Genel Kurulu’nda her gün grup önerileri üzerindeki konuşmalar ve tartışmalar nedeniyle bir türlü gündeme geçilememesini ortadan kaldıracak tedbirleri tartışıyor. Öneriler arasında, grup önerileri üzerinde sadece öneriyi veren partiye konuşma hakkı tanınması, yasa maddeleri ve önergeler üzerindeki konuşma sürelerinin kısaltılması gibi düzenlemeler yer alıyor.

#AK Parti
#Meclis
#İç tüzük
7 yıl önce