|

İçişleri Bakanı Soylu 10 Kasım mesajı yayınladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yayınladığı 10 Kasım mesajında, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e vefatının 79. yıl dönümünde Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, onun şahsında bu milletin bekası için mücadele etmiş bütün şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum" dedi.

Yeni Şafak
23:17 - 9/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 00:35 - 10/11/2017 Cuma
IHA
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Tarihimizde önemli zaferler kazanmış ve büyük değişimlere yol açmış pek çok lider ve devlet adamı mevcuttur. Ancak Gazi Mustafa Kemal’in en büyük farkı, özgürlüğün ve insanca yaşama hakkının zenginliğe ve ırklara göre belirlendiği bir dünyada insanlık onuruna ait bir mücadeleyi ve bunun ilkelerini ortaya koymuş olmasıdır" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Türk tarihine imza atarken aynı zamanda birçok milletin tarihini, kaderini etkilemiş, güzel cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79. yıl dönümüne ulaşmış bulunuyoruz. Tarihimizde önemli zaferler kazanmış ve büyük değişimlere yol açmış pek çok lider ve devlet adamı mevcuttur. Ancak Gazi Mustafa Kemal’in en büyük farkı, özgürlüğün ve insanca yaşama hakkının, zenginliğe ve ırklara göre belirlendiği bir dünyada insanlık onuruna ait bir mücadeleyi ve bunun ilkelerini ortaya koymuş olmasıdır. Aziz milletimizin onun önderliğinde verdiği Kurtuluş Savaşı, sadece kendi varlığına yönelik değil, dünyadaki bütün mazlum milletlerin özgürlüğe ve demokrasiye yönelik bir işaret fişeği olmuştur. Ve bu özelliğinden dolayı Gazi, milletimizin ortak paydası haline gelmiştir" ifadelerini kullandı.

Soylu, mesajında şunları kaydetti:

  • "Türk milleti, gelişmesini, geleceğe dair hedef ve ideallerini onun çizdiği prensipler çerçevesinde tasarlamış, varoluşuna yönelen bütün tehditleri yine onun çizdiği ilkeler çerçevesinde savuşturmasını bilmiştir. 2002’den bugüne kadar gösterdiğimiz gelişim ve 15 Temmuz hadisesinde milletçe verdiğimiz cevap; 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize yönelik olarak 16 Nisan’da milletimizin ortaya koyduğu irade, bunun en güzel örneğidir. Bu vesileyle cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e vefatının 79. yıl dönümünde Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, onun şahsında bu milletin bekası için mücadele etmiş bütün şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum."


#İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
#10 Kasım
6 yıl önce