|

İdlib tamam sıra Afrin'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib operasyonunun büyük ölçüde neticelendiğini belirterek, “Şu anda Afrin var önümüzde. Biz ülkemiz için tehdit oluşturacak her alanda kararlıyız. Bunu herkesin bilmesini istiyoruz. Buralardan taviz veremeyiz. Bir gece ansızın gelebiliriz, bir gece ansızın vurabiliriz” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 05:54 - 25/10/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Amerika Rakka’da suçüstü yakalandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Amerika Rakka’da suçüstü yakalandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, eli kanlı terör örgütü PKK/PYD’ye destek veren ABD’nin Rakka’da suç üstü yakalandığını söyledi. Erdoğan, “Her terörist için bir TIR silah gönderdikleri yalanına bizi inandırmaya çalışacak kadar pişkinler. Rakka’da suçüstü yakalanınca terörist başı saygı göstermeye değer değil diyerek kendilerini kurtarmaya çalışıyorlar. Şu lafa bak. Bu sizin gibi bir ülkeye yaklışır mı? Hani siz demokrasinin beşiğiydiniz?” ifadelerini kullandı. Suriye’deki çatışmasızlık bölgesi hakkında ise Erdoğan, “İdlib operasyonu neticelendi, önümüzde Afrin var” şeklinde konuştu. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

KENDİLERİNİ KURTARMAYA ÇALIŞIYORLAR

Farklı isimlerle bölücü terör örgütünü destekleyip silahlandırıyorlar. Her terörist için bir TIR silah gönderdikleri yalanına bizi inandırmaya çalışacak kadar pişkinler. Rakka’da suçüstü yakalanınca terörist başı saygı göstermeye değer değil diyerek kendilerini kurtarmaya çalışıyorlar. Şu lafa bak. Bu sizin gibi bir ülkeye yaklışır mı? Hani siz demokrasinin beşiğiydiniz?

HEPSİNİ AÇIKLAYACAĞIZ

Sizin gücünüz Tayyip Erdoğan’ın 13 korumasını, ki bunlar Amerika’yı çoğu zaten görmemiş, onlar için gözaltı kararı çıkarmaya yeter. Bir bankamızın altı kere Amerika’ya girip çıkan görevlisini yedinci kez girişinde gözaltına almaya yeter. Öbür taraftan bakıyorsunuz bir başka vatandaşımızı aynı şekilde gözaltına almaya yeter. Takipçisiyiz. Bu işler bittiği zaman da biz dünyayı ayağa kaldırmasını da biliriz. Bunların hepsini de açıklayacağız.

MANZARADAN MEMNUN DEĞİLİZ

Mezhepçilik fitnesini körükleyerek kardeşi kardeşe düşürenler parlak bir gelecek inşa edebileceklerini mi düşünüyorlar. Türkiye’yi karşılarına alarak neyi başarabilirler? Ayrılıkçı hareketlerden coğrafyamıza hayır gelmez. Biz birbirimize zulmettikçe ağıtlar, Arapça, Kürtçe ve Türkçe olacaktır. Zafer çığlıklarının hangi dile olacağını ise milletimin takdirine bırakıyorum. Suriye’nin yüzde 25’i PYD/YPG terör örgütünün, yüzde 10’u DEAŞ terör örgütünün kontrolünde. Böyle bir Suriye kime fayda sağlar? Biz de karşımızdaki manzaradan memnun değiliz.

OBEZ BİR DEVLET YÖNETİMİNE SAHİBİZ

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi uyum yasalarının çıkarılması gerekiyor. 15 yılda yaptığımız tüm reformlara rağmen, hala obez bir devlet yönetimine sahibiz. Bizim devletimiz elbette büyük olacaktır, güçlü olacaktır ama hantallığın, kaynak ve zaman israfının, daha pek çok hastalığın sebebi olan obezlikten devletimizi kurtarmamızın şart olduğu da bir gerçektir. Ancak bu şekilde devlet yönetimini daha sağlıklı, daha etkin, daha hızlı, daha verimli hale getirebiliriz.” 

  • İdlib tamam sıra Afrin’de
  • Terörle mücadelede mesafe kat ettikçe Türkiye'ye yönelik hırs, kin ve tepkinin dozunun arttığını belirten Erdoğan, şunları söyledi: "Vize krizinden, köpekle aramaya, teröristlere himayeye kadar gördüğümüz tavırlar doğru yolda olduğumuzun kanıtıdır. Stratejik ortağımız ABD, görüşmemize rağmen PKK’nın düşük çocuğu PYD/YPG ile Rakka operasyonunu yapıyor. PKK değil diyorlar, bölücü örgütün posterlerinin Rakka’da asılmasını ne ile izah edeceksin.
BİR GECE ANSIZIN

Bütün gerçekler ortada. Biz gerçeklerle konuşuyor. 3 bin 500’ü aşkın TIR bölgeye silah taşıyor. Bu silahlar DEAŞ’a karşı mı kullanıldı, bunların nerede kullanıldığını biliyoruz, iyi bilin. Şu anda İdlib’deki operasyon büyük ölçüde neticelendi. Önümüzde Afrin var, daha önceden söyledim, bir gece ansızın vurabiliriz. Böyle bir ortamda sırtımız sıvazlansaydı bizi yere göğe koyamaz hale getirselerdi o zaman düşünmemiz gerekirdi. Demek ki isabetli bir yolda yürüyoruz.

VİZYONDAN TAVİZ YOK

Türkiye’nin terör örgütleri ve onları destekleyenlerle mücadele ettiği dönemde asıl vizyonumuzdan taviz vermememiz gerekiyor. Şu anda dünyanın 17. ekonomisiyiz. Küçük bir hamle ile 15’inciliğe yükselmememiz için bir engel yok. İhracatımız düzenli olarak artıyor. İstihdamda tarihimizin en yüksek istihdam rakamına ulaştık ama henüz tek haneli rakamlara ulaşamadık.

TELAFİ ETMEYE BAŞLADIK

Turizmde kayıplarımızı telafi etmeye başladığımız bir sezon geçiriyoruz. Her kesime yönelik geniş bir teşvik paketiyle rahatlama sağladık. Nakit sıkışıklığının giderilmesi yönünde önemli bir adım atmış bulunuyoruz. Merkez Bankası döviz ve altın rezervleri 117 milyar dolar seviyesine çıktı. En kısa zamanda daha önceden ulaştığımız 135 milyar doların üzerine çıkacağız."

  • Soros’un bağlantıları ortaya çıktı
  • Tutuklanan ABD Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz ve Gezi ve 17-25 Aralık bağlantıları nedeniyle gözaltına alınan işadamı Osman Kavala hakkında Erdoğan, şöyle konuştu: "Ajanlık faaliyeti sebebiyle yakayı ele vermiş isimler konusunda ‘sivil toplum kuruluşu temsilcisiydi’, ‘medya mensubuydu’, ‘iyi insandı’, ‘güzel vatandaştı’ gibi güzellemelerle hedef saptırılmaya çalışılıyor. Başkansoloslukta çıkanlar o ‘STK mensubuydu’ dedikleri o Türkiye’nin Soros’u durumunda olan kişinin havası çıktı meydana. Bağlantılar çıkıyor meydana. Ya siz kime neyi yutturuyorsunuz. Taksim olaylarının arkasına bakıyorsunuz aynı kişi var. Türkiye’nin Soros’u durumunda olan kişinin bağlantıları çıkıyor meydana. Taksim olaylarının arkasına aynı kişi var, belli yerlere ciddi kaynak aktarımının arkasında bunları görüyorsunuz."

En büyük engel ana muhalefet

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin ilerlerlemesinin önündeki en büyük engelin ana muhalefet partisinin siyaset anlayışı olduğunu söyledi. Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Bizi en çok uğraştıracak ana muhalefet partisi olacaktır. Ana muhalefetin sığlığından, tembelliğinden şikayet ettik. Bizim için şans ama ülkemiz için şanssızlıktır. Biz ana muhalefetle değil kendi kendimizle yarışıyoruz. Biz önümüzdeki seçimleri değil ülkemizin geleceğini düşünerek yürüyüruz. Müftülere nikah kıyma yetkisiyle ilgili CHP’nin muhalefet tarzı milletten ve milletin değerlerinden kopuk olduklarını bir kez daha ortaya sermiştir. AYM’ye gitmeleri bizi şaşırtmadı. Kimilerinin uzmanlık alanı ülkeye hizmettir kimilerininki de mahkeme kapılarını aşındırmaktır.

AYM’Yİ BOŞ YERE MEŞGUL EDİYORLAR

AYM’yi olur olmaz sebeplerle meşgul etmek CHP’nin ihtisas haline dönüştü. Böyle bir konuyu akla mantığa aykırı zeminlere çekenleri milletimize teşhir etmek boynumuzun borcudur. Türkiye’de laiklik kavramı ile ilgili olumsuz bir algı varsa bunun en büyük sebebi ana muhalefet partisinin ta tek parti döneminden beri kavramı yanlış yere oturtma çabasıdır. Bu bir eser-i cehalettir. Laikliği milletin değerlerine, tarihine, kültürüne karşı bir kalkan haline getirmeye çalışırsanız, elbette hoşnutsuzluk ortaya çıkar. Halbuki devletin dini inançlar karşısındaki tarafsızlığı anlamına laiklik, bizim de kabul ettiğimiz ve uygulanması gerektiğine inandığımız bir kavramdır. Laikliği milletin değerlerine karşı bir kalkan haline getirirseniz hoşnutsuzluk ortaya çıkar. Devlet her inanç ve kuruma aynı mesafededir. Milletimizin CHP’nin riyakarlığını gördüğünü umuyorum."

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Seçim 2019
#Afrin
#İdlib
#TSK
7 yıl önce