|

'İftiracılara' seslendi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, ''Dünya görüşü ne olursa olsun kimse genç bir bayana iftira atacak kadar alçalmamalı'' dedi.

Yeni Şafak
23:41 - 27/08/2015 Perşembe
Güncelleme: 20:46 - 27/08/2015 Perşembe
AA

Atabek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabı üzerinden hakaret edilmesinin, kamu vicdanını yaraladığını söyledi.



Sosyal medya üzerindeki paylaşımların eleştiri sınırlarını aşarak hakarete vardığını belirten Atabek, bu hakareti yapanların öncelikle bir öz eleştiri yapmaya çağırdı.



"Eşinize, kızınıza ya da size bu hakaretler yapılırsa siz nasıl tepki verirdiniz" diye soran Atabek, bizim medeniyetimizde kadının yerinin belli olduğunu söyledi.



Atabek, bu hakaretleri yapanları bir dakika vicdanlarını dinlemeye çağırarak, şunları kaydetti:



"İnsanlık onurundan nasibini alamamış kişiler tarafından Sayın Sümeyye Erdoğan'a yapılan ahlaksız saldırıyı esefle kınıyorum. Dünya görüşü ne olursa olsun kimse genç bir bayana iftira atacak kadar alçalmamalı. Birine çamur atmadan önce düşün ve sakın unutma, ilk önce senin ellerin kirlenecek."



Atabek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Gerek Grup Başkanvekilimiz Levent Gök, gerekse Mahmut Tanal bu önergede asla Sümeyye Erdoğan'a dönük bir maksadın söz konusu olmadığını açıkça söylediler. Mesele bir danışman hatasıdır ve o danışmanın işine son verilmiştir" açıklamasına rağmen hakaret ifadelerinin hala internet sitesinde yer almasını da akıl tutulması olarak nitelendirdi.



"Türk milleti için namus meselesidir"


AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam ise yarın saat 10.30'da AK Parti Genel Merkezi önünde kadın milletvekilleri, kadın örgütleri, 81 il başkanı ile bu olayı kınamak amacıyla basın açıklaması yapacaklarını belirtti.



Birçok sivil toplum örgütünün Sümeyye Erdoğan'a yönelik hakaretle ilgili suç duyusunda bulunduğunu dile getiren Çam, Tanal'ın yaptığı bu yaklaşımın ciddi anlamda kınanması gerektiğini düşündüğünü ifade etti.



Çam, "Tanal, eğer siyaset yapmak istiyorsa, siyaset Sayın Cumhurbaşkanımıza saldırarak değil, eğer siyaset yapacaksa AK Parti'nin milletvekilleriyle konuşarak, tabiri caizse onlara müdahale ederek veya dalaşarak yapsın. Bizim Türk milleti olarak yumuşak karnımızdır ailemiz, kızlarımız, kızkardeşlerimiz, evlatlarımız. Bu şekilde yaklaşımı hiçbir aile kabul edemez, hiçbir baba kabul edemez. Kaldı ki Cumhurbaşkanımızın kızıdır" şeklinde konuştu.



Sümeyye Erdoğan'a yapılan haksızlığın bütün kadınlara yapıldığını aktaran Çam, Kadın ve Demokrasi Derneği'nin Yönetim Kurulu üyesi ve Başkanvekili olan Sümeyye Erdoğan'ın özellikle kadına yönelik şiddet, kadının ekonomik ve sosyal alanda kalkınması için gayret gösteren birisi olduğunu, bunun siyasete malzeme olmasını esefle kınadığını söyledi.



Çam, "Bu konuda kesinlikle, 'kadın olarak susmayacağız' diyen HDP'li ve CHP'li milletvekillerinin suskunluklarını da kınıyorum. Sayın Arınç'ın söylediği bir sözden alınganlık göstererek anında çıktılar ve 'kadın olarak susmayacağız' diye haykırdılar. Peki bu kadına karşı yapılmış bir hakaret ahlaksızca yaklaşım değil miydi de Tanal'a bu şekilde çıkıp da tepki vermediler. Kadın konusu siyaset üstü bir konudur ve kadına karşı şiddet sadece fiziksel değil, sözlü de olabiliyor. Biz sadece Sümeyye hanıma yapılmış olarak görmüyoruz bunu, kendimize de yapılmış bir saygısızlık olarak görüyoruz" değerlendirmesi yaptı.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olaya ilişkin açıklamasına ilişkin de Çam, bu olayın bu kadar basite indirgenemeyecek kadar ağır bir itham olduğunu vurguladı. Çam, Kılıçdaroğlu'nun soru önergesini tekrar incelemesi halinde bunu net şekilde göreceğini söyledi.



Sanatçıların da bu konuda sessiz kalmasını doğru bulmadığını aktaran Çam, "Madem kadına yönelik bir şiddet ve saygısızlıkla karşı karşıyayız, bu konuda tüm Türkiye'deki sanatçıların, siyasetçilerin, medya mensuplarının ve tüm kadınların bu bir sözünün olması gerekiyordu'' değerlendirmesinde bulundu.



Keşir: "Bu kabul edilebilir bir şey değil"


AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, "Genç bir hanıma özel hayatı üzerinden yapılan bu saldırıyı bir parti mensubunun yapıp ondan sonra da 'danışmanımız yaptı, danışmanımızı gönderdik' demelerini hiç samimi bulmuyorum. Hiç inandırıcı da bulmuyorum" dedi.



CHP yöneticilerinin ve adı geçen milletvekilinin Sümeyye Erdoğan'dan özür dilemesi gerektiğini vurgulayan Keşir, "Bu kabul edilebilir bir şey değil. Hiçbir milletvekili arkadaşımızın bu konuda duyarsız kalacağını düşünmüyorum" diye konuştu.



#Çiğdem Erdoğan Atabek
#mahmut tanal
#iftira
9 yıl önce