|

İHA: Canlı bomba PKK'lı

Bursa'da dün yaşanan canlı bomba saldırısını düzenleyen teröristin çok büyük bir olasılıkla PKK mensubu olduğu duyuruldu. İhlas Haber Ajansı'nın abonelerine geçtiği haberde, "Olayı gerçekleştiren örgütün yüzde 90 oranında PKK olduğu öğrenildi" denildi.

Yeni Şafak
08:34 - 28/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 13:05 - 28/04/2016 Perşembe
Bursa'da dün meydana gelen canlı bombalı saldırısında 13 kişi yaralanmıştı.
Bursa'da dün meydana gelen canlı bombalı saldırısında 13 kişi yaralanmıştı.

Bursa'da dün akşam saatlerinde yaşanan canlı bomba saldırısın arkasından PKK çıktı. Ulucami'de dün yaşanan saldırıda 25 yaşlarındaki kadın terörist parçalanarak ölmüştü. Olayda 8 kişi yatarak tedavi altına alınırken, 10'dan fazla kişi de ayakta tedavi sonrası taburcu olmuştu. Öte yandan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bazı illerde düzenlediği operasyonda 10'dan fazla kişiyi gözaltına aldı.



"Yüzde 90 oranında PKK"


Soruşturmayı Cumhuriyet Savcısı nezaretinde hassas ve titiz bir şekilde sürdüren Bursa Emniyet Müdürlüğü, cesetten alınan parmak izi ve DNA parçalarını kriminal laboratuara gönderdi. Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün canlı bombanın kimliğinin tespiti konusundaki çalışmaları sürerken İhlas Haber Ajansı, saldırıyı gerçekleştiren teröristin yüzde 90 oranında PKK olduğunu duyurdu.



Gözaltılar var


İstihbarat birimleri tespit edilen bir sahte kimlik üzerinden giderek, bombayı Bursa'ya getiren, canlı bombayı barındıran ve başka şehirden Bursa'ya gönderen ilişkili olduğu kişileri İstanbul, Afyon, Mardin ve Urfa'da gözaltına aldı. Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla soruşturmanın genişletileceği öğrenildi.





Video: Canlı bombanın kendisini patlattığı an kamerada


#Bursa
#Canlı bomba
#PKK
#İstanbul
#Afyonkarahisar
8 yıl önce
default-profile-img