|

Kendi İHA’larını tasarlayacaklar

Türkiye’nin milli teknoloji atağının bir parçası olan DeneYaP Teknoloji Atölyeleri’nde, üstün yetenekli 430 öğrenci eğitim alacak. Çocuklara robotik ve kodlama, arduino ve elektrik, kendi İHA’nı tasarla, siber güvenlik konularında eğitimler verilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 00:23 - 29/07/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Kendi İHA’larını tasarlayacaklar
Kendi İHA’larını tasarlayacaklar

Milli teknoloji üretmek için başlatılan seferberlik DeneYaP Teknoloji Atölyeleri’nde farklı bir boyut kazanacak. Baykar Genel Müdürü Selçuk Bayraktar’ın başında olduğu Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü işbirliğiyle kurulan DeneYaP Teknoloji Atölyeleri’nde üstün yetenekli 430 öğrenci teknoloji eğitimi alacak. Üreten çocuklarını yetiştiren Türkiye, teknolojiyi ihraç eden değil ithal eden bir ülke olacak.

15 BİN ÇOCUK BAŞVURDU

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ekibi, DeneYap Atölyeleri’nde eğitim görmek isteyen çocuklar, yetenek sınavlarına girdi. 4,5,6 ve 8’inci sınıf olmak üzere yaklaşık 15 bin öğrenci, tasarladıkları robot, arabaları sundu. Değerlendirmeler sonucunda, 430 kişi bu atölyelerde eğitime hak kazandı.

HER İLÇEYE BİR ATÖLYE

DeneYap Atölyeleri’nin ilki Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi’nde kuruldu. Açılışı BAYKAR Genel Müdürü Selçuk Bayraktar ile Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep yaptı. İlk etapta pilot uygulamaya geçildiği proje ile Bakırköy Cem Karaca ve Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezleri’nde bulunan iki adet İBB BELNET şubesi, DeneYap Teknoloji Atölyeleri’ne dönüştürülerek hizmete açıldı. Proje İstanbul geneline yayılarak İBB’nin 60 BELNET şubesi daha DeneYap Teknoloji Atölyeleri’ne dönüştürülecek.

#Istanbul
#Türkiye
#İHA
7 yıl önce