|

İhanete tahliye

Suriye’deki Türkmenlere giden MİT’e ait yardım TIR’larının durdurulmasında başrolü oynayan Astsubay Halil Alp, Selam Tevhid’de kumpas davası kapsamında tahliye edildi. TIR’ların MİT’e ait olduğunu bilmesine rağmen sahte isimle "TIR'larla terör örgütüne silah taşınıyor" ihbarı yapan Alp’in tahliye edilmesi dikkat çekti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/02/2016 الأحد
Güncelleme: 08:39 - 7/02/2016 الأحد
Yeni Şafak

Selam Tevhid'de kumpas davasında tahliye edilen 10 sanık arasında 1 Ocak 2014'de Suriye'deki Türkmenler'e insani yardım taşıyan MİT'e ait TIR'ların durdurulmasında başrol oynayan Hatay İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Astsubay Halil Alp'de bulunuyor. MİT TIR'larının durdurulmasından önce yapılan sahte isimle yapılan iki ihbardan biri yapan Halil Alp'in tahliye edilmesi tepki çekti.



SAHTE İSİMLE İHBAR ETTİ


Alp'in geçmişe dönük yapılan HTS (telefon kaydı) incelemesine göre, sanık ihbardan sadece 4 dakika önce Hatay İl Jandarma İstihbarat Müdürlüğü'nde o dönem görev yapan Gökhan Bakışkan ile telefonla görüştü. Ardından da telefon kulübesinden Jandarma 156 hattını aradı. Alp, kendini‚ 'Tahir Kara' olarak tanıtarak aramayı sıradan bir ihbar olarak gösterdi. Alp'in Suriye Türkmenlerine insani yardım malzemesi götüren MİT mensuplarının sevk ve idaresindeki yardım TIR'ı hakkında bilgi sahibi olmasına rağmen, TIR'ların terör örgütüne silah götüreceği ihbarında bulundu.



OLAY YERİNE DE GİTTİ


Halil Alp, yaptığı sahte ihbardan sonra Hatay İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Mehmet Fırat, Gökhan Bakışkan ve Hayati Özcan ile birlikte olay yerine de gitti. Alp, MİT personelinin telefon numaralarını bir haber elemanından aldığını söylemesine rağmen haber elemanının ismini sır gibi sakladı. Tüm bu tespitler yapıldığı halde Alp'in tahliyesi çok dikkat çekici bulundu.


#Selam Tevhid
#Halil Alp
#Hayati Özcan
#mit tırları
٪d سنوات قبل