|

İhbar edene 4 milyon ödül

Terörden arananlar listesine FETÖ’den aranan 37 kişi eklendi. 15 Temmuz’un kilit ismi TSK imamı Adil Öksüz, kırmızı listeye eklendi. Öksüz’ü yakalatana 4 milyon lira ödül verilecek. Firari eski savcı Zekeriya Öz ve firari iş adamı Akın İpek de gri listede.

Yeni Şafak
04:00 - 26/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 08:13 - 26/10/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Terörden arananlar listesine FETÖ'den aranan 37 kişi eklendi. İçişleri Bakanlığından, “terörden arananlar listesi"ne firari 37 FETÖ mensubunun eklendiği, bunlardan 8'inin, 4 milyon liraya kadar ödül verilen “kırmızı" kategoride yer aldığı, Adil Öksüz'ün de bu kategoride bulunduğu bildirildi. “Www.terorarananlar.pol.tr" web sitesindeki “Terörden arananlar" listesine eklenen FETÖ'cülerden 8'i 4 milyon liraya kadar ödül verilen “kırmızı liste"de yer aldı.



ÖZ VE İPEK GRİ LİSTEDE


Şüphelilerden Adil Öksüz de “kırmızı" kategoride bulunuyor. “Alo 140 Terör İhbar Hattı"na gelen 487 bin 962 çağrı sonucunda kırmızı listedeki bir, yeşil listedeki 5, turuncu listedeki bir ve gri listedeki 20 olmak üzere 27 terör örgütü mensubu ölü ele geçirildi, birçok terörist yakalandı. Firari savcı Zekeriya Öz ve FETÖ'nün finansörlerinden iş adamı Akın İpek de gri listeye eklendi. Öz ve İpek'i yakalatanlara 750 bin lira para ödülü verilecek.



İŞTE LİSTE


Açıklamaya göre, “terörden arananlar" listesinde bulunan FETÖ/PDY mensupları ve renk kategorileri şöyle:


Kırmızı kategori:


* Abdullah Aymaz, Ahmet Kara, İsmail Büyükçelebi, Mehmet Ali Şengül, Mehmet Erdoğan Tüzün, Mustafa Özcan, Naci Tosun ve Adil Öksüz.


Mavi kategori:


* Necdet Başaran, Necdet İçel ve Nevzat Ayvacı.


Yeşil kategori:


* Harun Tokak, İsmet Aksoy ve Mustafa Yeşil.


Turuncu kategori:


* Abdulletif Tapkan, Bekir Baz, Cevdet Türkyolu, Mehmet Hanefi Sözen ve Recep Uzunallı.


Gri kategori:


* Ali Ursavaş, Barbaros Kocakurt, Halit Esendir, Hamdi Akın İpek, Hamdullah Bayram Öztürk, Mahmut Akdoğan, Mehmet Ali Büyükçelebi, Murat Karabulut, Rıdvan Akovalı, Sait Aksoy, Süleyman Tiftik, Süleyman Uysal, Şerif Ali Tekalan, Talip Büyük, Zekeriya Öz, Ali Kalyoncu, Uzay Şahin ve Cansun Sarıyıldız.


#FETÖ
#Darbe girişimi
#Adil Öksüz
#Harun Tokak
7 yıl önce