|

İhbardan atmadık

TCDD Genel Müdürlüğü, çok sayıda ismi FETÖ'cü olduğu iddiasıyla ihbar eden Kenan Ülkü'nün memuriyetten, diğer çalışanlar hakkındaki asılsız iddiaları nedeniyle uzaklaştırıldığını bildirdi.

Yeni Şafak
04:00 - 28/07/2017 الجمعة
Güncelleme: 03:48 - 28/07/2017 الجمعة
Yeni Şafak
ihbardan atmadık
ihbardan atmadık

Görev yaptığı Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) çok sayıda ismi FETÖ’cü olduğu iddiasıyla Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER), Teftiş Kurulu ve savcılığa ihbar eden Kenan Ülkü’nün memuriyetine son verilmesiyle ilgili açıklama yapıldı. TCDD’den yapılan yazılı açıklamada Ülkü’nün şikayet ettiği isimlerin arasında FETÖ’cü olanların ihraç edildiği, diğer isimlerin FETÖ ile alakası olmadığı kaydedildi.

SUÇLAMALAR FETÖ DEĞİL

Açıklamada Ülkü'nün memuriyetten çıkarılmadan önce TCDD 2. Bölge Müdürlüğünde Fizikçi olarak görev yaptığı üst kademedeki görevlileri de içerecek şekilde toplam 139 personel hakkında 30 defa aynı içerikte CİMER, BİMER ve TCDD’ye suç isnatlarında bulunduğu vurgulandı. Söz konusu suçlamaların, sadece FETÖ’cülükle değil, rüşvet, yolsuzluk cinsel ilişki, adam kayırma, firmalarla yakınlık, alkolizm suçlarını içerdiği kaydedildi.

SADECE BİRİ İHRAÇ

Yaptığı bütün müracaatları inceleyen TCDD'nin Ülkü'ye bilgi verdiğini, iddiaların asılsız olduğunu belirttiği, buna rağmen Ülkü'nün asılsız iddialarından bir türlü vazgeçmeyerek yazılı olarak suçlamalara devam ettiği vurgulandı. Ülkü'nün suçladığı 139 personelden sadece 13 personel hakkında belge ve bilgi sunduğu, sunulan bilgi ve belgelerin incelenebilecek nitelikte olduğu tespit edildi. Bu personellerle ilgili incelemelerin de devam ettiği belirtilen açıklamada, şu ana kadar iddia edilen 139 kişilik listeden sadece 1 kişinin FETÖ’den dolayı kamu görevinden çıkarıldığı belirtildi.

İFTİRADAN ATILDI

Ülkü'nün diğer kişiler hakkında iddia ettiği suçlamaların iftiradan öte geçmediği kaydedildi. Konuyla ilgili Teftiş Kurulu tarafından başlatılan soruşturma ve ardından TCDD Yüksek Disiplin kurulu tarafından verilen karar ile Kenan Ülkü'nün 22 Mayıs 2017 tarihinde ihbardan değil iftiradan memuriyetten uzaklaştırıldığı belirtildi.

#FETÖ
#TCDD
#15 Temmuz
٪d سنوات قبل