|

İhtiyacı olan alabilir

Nisan ayında Hatay'da bir marketin önündeki ekmek dolabından izinsiz ekmek aldıkları için market sahibi ve çalışanı tarafından sopayla feci şekilde dövülen Suriyeli çocuklar için yeni bir proje başlatıldı.

Yeni Şafak ve
03:00 - 6/05/2016 Cuma
Güncelleme: 23:39 - 5/05/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Hem aç, hem de parasız oldukları için ekmek almaya yeltenen çocukların darp görüntüsü pek çok kişi gibi İstanbul Malta Çarşısı'nda fırın işleten Lübnanlı Ahmed es-Seyyid de etkiledi. Seyyid, Suriye'deki iç savaştan kaçan ve zor şartlar altında yaşayan muhtaç Suriyelilere yardım etmek için fırınının önüne bir raf kurdu. Rafın yanına da Türkçe ve Arapça "İhtiyacı olan alabilir" yazdı.



HER GÜN ÇOĞALIYOR


Konuyla ilgili konuşan Ahmed es-Seyyid, “Suriyeli çocukların ekmek alırken dövülmesi yüreğimi acıttı. Ben de dışarıya ihtiyacı olan ekmek alabilir yazısını asarak ekmek bıraktım. Projeye başlayalı bir ay oldu. Hem müşterilerimiz, hem de Türk vatandaşlar ekmek bırakılması için para veriyorlar” dedi. Ekmeklerin sayısının gün geçtikçe arttığını söyleyen Seyyid "Artık her gün aynı kişiler aynı saatlerde gelip ekmek alıyor" diye konuştu.


#Suriyeli çocuklar
#Hatay
#Ahmed es-Seyyid
8 yıl önce