|

İki arkadaş gönüllü askerliğe koştu

Nevşehir'de 37 ve 59 yaşlarındaki iki arkadaş, artan terör olayları üzerine gönüllü olarak askere gitmek için Nevşehir Askerlik Şubesi'ne dilekçe verdi.

Yeni Şafak
18:13 - 14/09/2015 Pazartesi
Güncelleme: 15:16 - 14/09/2015 Pazartesi
IHA

Türkiye'de son günlerde artan terör olayları nedeniyle ülkenin dört bir yanında teröre lanet mitinglerinin yanı sıra gönüllü askerlik başvuruları da arttı. Nevşehir'de 37 yaşındaki Onur Ceylan ve 59 yaşındaki İrfan Temur, Nevşehir Askerlik Şubesi'ne gelerek gönüllü olarak Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde askerlik yapmak istediklerini bildirdi. Nevşehir Askerlik Şubesi'ne dilekçe veren İrfan Temur, "Bizim için namus kavramı vatan ile başlar, Kur'an ile biter. Askerimiz ve polisimiz bizim namusumuzdur. Bayrağımız ve toprağımız bizim namusumuzdur. Namusumuza sahip çıkmaya geldik. Bir ölürüz bin diriliriz demeye geldik. Vatanımızın birlik ve dirliği için canımız kanımız feda olsun" dedi.



İrfan Temur ile Göreli Onur Ceylan'ın gönüllü askerlik için yazdıkları dilekçe şöyle:



“Askerlik Şubesi Başkanlığı'na


Nevşehir


Ben ....... TC. Kimlik No.lu İrfan Temur, Göreme Kasabası'nda yaşamaktayım.


Ben kendi halinde işinde gücünde olan bir esnafım. Son zamanlardaki terör olayları benim çok canımı yakmaktadır. Bin yıldır bize ait olan bu ülkede dört tane çapulcu çıkmış terör estirmektedir. Her gün gelen şehit haberleri kanıma dokunuyor. Bu vatanı sahipsiz sanıyorlar.



Ermeni ASALA'yı bitirdik, PKK'yı da bitirmesini biz biliriz. Benim emrimde hemen göreve koşmak için bir tim hazır beklemektedir. Gönüllü olarak Kuzey Irak'a gidip PKK teröristleri ile savaşmak istiyorum. Gerekli silah ve mühimmat ile birlikte PKK ile savaşmak üzere Kuzey Irak'a gitmek için gerekli izin verilmesini emir ve müsaadelerinize arz ederim."

#asker
#terör
#gönüllü asker
9 yıl önce