|

İki kadına akraba kurşunu

Adana’da aynı evi paylaşan iki kadın zorla götürüldükleri boş bir arazide vahşice katledildi. Cinayeti itiraf eden Doğan B.’nin, cezaevinde olan amcasının eşi Senem B. ve akrabası Zeliha S.’yi evden zorla çıkarırken, kendisini engellemeye çalışan komşulara da ‘namus meselesi siz karışmayın’ diye bağırdığı öğrenildi.

Yeni Şafak
04:00 - 12/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 09:39 - 11/09/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
İki kadına akraba kurşunu
İki kadına akraba kurşunu

Adana’da kan donduran kadın cinayetinde Doğan B., cezaevinde olan amcasının eşi Senem B. ve arkadaşı Zeliha S.’yi av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Eşinin işlediği suçtan ötürü cezaevine girmesinden sonra ailesinden ayrı yaşayan 31 yaşındaki 2 çocuk annesi Senem B. ve eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle 1 yıl önce evinden ayrılan akrabası 3 çocuk annesi 20 yaşındaki Zeliha S., Senem B.’nin cezaevinde olan eşi Arap B.’nin yeğeni Doğan B. ve diğer kişilerce evlerinden zorla çıkartılıp boş bir araziye götürüldü. Görgü tanıkları, “Komşular müdahale etmek isteyince, bıçakla tehdit edip, ‘Bu namus meselesi, sadece korkutup bırakacağız, siz karışmayın’ diye tehdit ettiler” diye bilgi verdi.

CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Ekipler görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürürken, olayın bir süredir cezaevinde yatan A.B’nin eşi 2 çocuk annesi Senem B. hakkında “Erkeklerle geziyor” şeklinde çıkan dedikodular üzerine aile kararıyla gerçekleştirilmiş olabileceği iddia edildi. Teslim olan zanlı Doğan B.'nin kardeşi O.B, babası A.B, dedesi H.B ile amcaları D.B. ve S.B. de olayla ilgili sorgulanmak üzere gözaltına alındı. Zeliha S.’nin işkence sırasında başının sert bir cisimle ezilerek, Senem B.’nin ise av tüfeğinden çıkan 9 kurşunla öldürüldüğü ortaya çıktı. Kadınların kaçırılmasında kullanıldığı tespit edilen 01 TP 376 ve 33 RC 803 plakalı otomobillerin Emniyet Müdürlüğündeki incelemeleri sürerken, 3 çocuk annesi 20 yaşındaki Zeliha S.’nin çocuk gelin olduğu, yaklaşık bir yıl önce evinden ayrıldığı ve kendisinden haber alınamadığı öğrenildi.

Kardeşinin saatini takıp ağladı

Cenazeleri morgdan alan aileler sinir krizi geçirirken, Zeliha S’nin kız kardeşi Emine S., kardeşinin başının sert bir cisimle ezilip, işkence yapılarak öldürüldüğünü belirterek adalet istedi. Gözü yaşlı abla, kardeşine ait ziynet eşyalarına bakıp, geriye kalan kol saatini koluna takarak dakikalarca ağladı. Senem B’nin cenazesinin Hatay Asri Mezarlık’ta, Zeliha S’nin cenazesinin ise Adana Asri Mezarlık’ta toprağa verileceği öğrenildi.


#Adana
#Akraba kurşunu
7 yıl önce