|

İki madencinin daha cansız bedenine ulaşıldı

AFAD, 21 gün önce Karaman'ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden faciasında 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı. 14 işçiyi arama çalışmaları sürüyor.

Yeni Şafak
14:38 - 17/11/2014 Pazartesi
Güncelleme: 23:21 - 17/11/2014 Pazartesi
DHA

AFAD, Karaman'ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden faciasında 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı. 


Ermenek İlçesi Pamuklu Köyü Cenne Mevkii'nde Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ait linyit ocağında 28 Ekim Salı günü öğle molası verildi. Kullanılmayan eski maden ocağında biriken suyun bir anda maden ocağını basması sonucu 34 işçiden 18'i mahsur kaldı. Facia ardından arama- kurtarma çalışmaları başlatıldı. 6 Kasım Perşembe günü, işçilerden Kerim Haznedar ve İsa Gözbaşı'nın cesetlerine ulaşıldı. 2 işçinin cenazesi Aşağı Çağlar Köyü'nde defnedildi.


14 madenci aranıyor

Kurtarma çalışmalarında 21'inci güne girilirken bugün 2 işçinin daha cesetlerine ulaşıldı. Cesetlerin ocağın 4'üncü Başyukarı bölümünde bulunduğunu belirten AFAD, "4'üncü Başyukarı bölümünde iki işçi kardeşimizin daha cenazelerine ulaşılmıştır. Cenazelerin madenden dışarı çıkarma çalışmaları devam etmektedir. Madende mahsur durumda bulunan 14 madenciyi arama çalışmaları kesintisiz devam etmektedir" denildi. Halen ocakta bulunan 14 madenciye ulaşmak için çalışmaların devam ettiği ifade edildi.


1 işçinin cesedi morga kaldırıldı

Ermenek'te 18 içinin mahsur kaldığı maden faciasının 21'inci gününde 4'üncü Başyukarı bölümünde cansız bedenlerine ulaşılan 2 işçiden 1'inin cesedi ocaktan çıkartıldı. Ambulansa konulan cenaze, jandarma eşliğinde otopsi yapılmaz için Ermenek Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. 6 Kasım günü cansız bedenlerine ulaşılan Kerim Haznedar ve İsa Gözbaşı'nın cesetleri ise 2'nci Başyukarı bölümünde bulunmuştu.


Kimlikleri DNA testi ile belirlenecek

Diğer işçinin cesedinin ocaktan çıkartılması için çalışmalar sürüyor. O işçinin cesedi de otopsi yapılmak için aynı hastanenin morguna kaldırılarak. Bugün cansız bedenlerine ulaşılan 2 işçinin kimlikleri yapılacak olan DNA testinin ardından daha önce 18 işçinin 24 yakınından alınan DNA örnekleri eşleştirilerek belirleneceği öğrenildi. 


AFAD: 455 metrelik alan kaldı

Bugün cansız bedenlerine ulaşılan 2 işçiden 1'nin cesedi ocaktan çıkartılıp Ermenek Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Diğer işçinin cesedinin ocaktan çıkartılması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

AFAD'tan bugün yapılan açıklamada, 738 kişilik ekiple kurtarma çalışmaların sürdüğü, geriye kalan 455 metrelik alanda 14 işçi için arama çalışmalarının 3 vardiye halinde aralıksız sürdüğü belirtildi.

AFAD kalan alanı grafikle açıkladı

Ermenek'te 18 işçinin mahsur kaldığı maden faciasının 21'inci gününde 4'üncü Başyukarı bölümünde cansız bedenlerine ulaşılan 2 işçiden 1'inin cesedi ocaktan çıkartıldı. Ambulansa konulan cenaze, jandarma eşliğinde otopsi yapılmaz için Ermenek Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Aynı bölümde bulunan diğer işçinin cesedinin ocaktan çıkartılması çalışması da sürüyor. 

6 Kasım günü cansız bedenlerine ulaşılan Kerim Haznedar ve İsa Gözbaşı'nın cesetleri ise 2'nci Başyukarı bölümünde bulunmuştu. 

AFAD, geriye yüzde 24'lük, 455 metrelik bir alan kaldığını belirterek, çalışmalar hakkında kamuoyunun aydınlanması içinde çalışmaları grafikle açıkladı. 

#karaman
#ermenek
#Madende kalan işçiler
9 yıl önce