|

İki mahalleye sıkıştılar

Diyarbakır’da teröristlerin kazdıkları çukurların kapatılması ve barikatların kaldırılması için başlayan operasyonlar sonucunda bölgenin yüzde 90’ı temizlendi. Çemberi daraltan güvenlik güçleri PKK’lıları Hasırlı ve Savaş mahallelerinde sıkıştırdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/02/2016 dimanche
Güncelleme: 01:41 - 14/02/2016 dimanche
Yeni Şafak

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması ve tuzaklanan patlayıcıların imhası için başlatılan operasyonlarda sona yaklaşıldı.



ÇEMBER DARALDI

Labirenti andıran yapılaşması, dar sokak ve caddeleri nedeniyle teröristlerin kaçışını kolaylaştıran yapıya sahip ilçede 77 gündür süren operasyonlarda, örgüt mensuplarıyla sık sık sıcak temas sağlanıyor. Örgüt üyesi keskin nişancıların da bulunduğu ilçede güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonlarla teröristlerin bulunduğu bölgede çember daraldı. Şu ana kadar 198 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda çemberi daraltan güvenlik güçlerince örgüt mensupları, Hasırlı ve Savaş mahallelerinde sıkıştırıldı.



ATEŞE VERİYORLAR

Yoğun çatışmaların sürdüğü alanları kıskaca alan ekipler, terör örgütü üyelerini mevzilendikleri alanlarda sıkıştırıyor. Köşeye sıkışan ve kaçmak zorunda kalan teröristler, geride delil bırakmamak, örgütsel dokümanların ele geçirilmesini engellemek ve izlerini kaybettirmek için karargah gibi kullandıkları ev, okul ve ibadethaneleri ateşe veriyor.



Telsizden yardım çağrısı

Çatışmanın sürdüğü noktada 6 teröristin öldürüldüğü bildirilirken, bu teröristlere yardıma gelen yaklaşık 10 kişilik başka bir terörist grubun da Keldani Kilisesi'nin yanında bulunan binada sıkıştırıldığı öğrenildi. Teröristlerin “Burada kıstırıldık” diye yardım anonsu geçtikleri belirtildi.



192 terörist etkisiz hale getirildi

Operasyonlarda son durum ve bilanço şöyle:


  1. -Bölgenin yüzde 90'ı teröristlerden temizlendi.
  2. -Bugüne kadar 198 terörist etkisiz hale getirildi.
  3. -Çok sayıda çukur kapatıldı, barikat kaldırıldı ve sokaklara döşenen patlayıcı imha edildi.
  4. -Teröristlerden ele geçirilen malzemeler arasında bomba düzeneğinde kullanılan sistemlerin yanı sıra etekler bulundu.
  5. -612 kültür varlığı bulunan ilçede, bulundukları bölgeleri terk etmek zorunda kalan PKK'lı teröristler, kilise, cami gibi tarihi eserlere ve tarihi dokuya da zarar verdi.
  6. -Teröristlerce aralık ayında düzenlenen saldırıda kentin ilk Osmanlı eseri Kurşunlu Camii'nde çıkan yangın nedeniyle büyük çapta hasar oluştu.
  7. -Çok sayıda tarihi eserin çevresinde teröristlerce kazılan çukurlara ve kurulan barikatlara çok sayıda patlayıcı tuzaklandığı tespit edildi.
  8. -Yakılan okullar yüzünden ikinci eğitim döneminde, 7 okulda bini aşkın öğrenci eğitime başlayamadı.

#pkk
#sur
#telsiz
il y a 8 ans