|

İki PKK'lı öldürüldü

Van’da Ramazan bayramını kana bulamak için harekete geçen PKK’lı 2 terörist güvenlik güçler ile girdiği çatışmada ölü olarak ele geçirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 06:20 - 26/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Foto: Arşiv
Foto: Arşiv

Ramazan bayramını kana bulamak için harekete geçen bölücü terör örgütü PKK’lı iki terörist Van Emniyeti’nin düzenlediği operasyonda ölü olarak ele geçirildi. Terörle Mücadele Şubesi aldığı bir istihbaratı değerlendirerek İpekyol ilçesindeki iki adresi takibe aldı. Eylem yapmak için şehre geldiği bilgisine ulaşılan teröristlerin harekete geçtiğini tespit eden polis ekipleri operasyon için düğmeye bastı. Ekipler dün sabah saat 05.00’te Selimbey mahallesindeki adrese özel hareket desteğinde operasyon düzenlendi. Örgütün dağ kadrosundan olduğu belirlenen terörist polis ekiplerine ateş açtı ve çatışma çıktı.

EL BOMBASI İLE
SALDIRDI

Güvenlik güçlerine ateş açan ve yanında bulunan çok sayıdaki el bombasıyla saldıran İran uyruklu Xani kod adlı terörist yaşanan çatışmada ölü olarak ele geçirildi. Örgütün dağ kadrosundan olan ve eylem hazırlığında olan ikinci teröristin kaldığı Hatuniye mahallesindeki adrese operasyon düzenleyen ekipleri yaşanan çatışmada Dilgeş kod adlı terörist Birol Özkesici’yi ölü olarak ele geçirildi.

#Van
#PKK
#Ramazan
7 yıl önce