|

İl başkanlarını toplayacak

Yurt gezilerine devam eden MHP Lideri Bahçeli, bugün Ankara’da il başkanları ile biraraya gelecek. Toplantıda, seçim sistemleri ve seçim barajları konusu da dahil kritik gündem başlıkları değerlendirilecek.

Yeni Şafak ve
08:00 - 3/12/2017 Pazar
Güncelleme: 09:11 - 3/12/2017 Pazar
Yeni Şafak
MHP lideri Devlet Bahçeli bugün il başkanlarını toplayacak.
MHP lideri Devlet Bahçeli bugün il başkanlarını toplayacak.

Seçim barajının düşürülmesi tartışmalarını başlatan ve AK Parti ile 2019 seçimlerinde ittifak sinyali veren MHP lideri Devlet Bahçeli bugün il başkanlarını toplayacak. Toplantıda, AK Parti’nin önerisi ortaya çıkmadan önce bunu açıklamak istemeyen MHP’de, bu konu da dahil kritik gündem başlıkları değerlendirecek.

BARAJLARI YARA YARA

Bahçeli, seçim barajları ve seçim sistemleri hakkında örnekler vererek, 12 Eylül’ün ardından MHP-MSP’yi engellemek için barajın gündeme geldiğini, sonrasında yapılan ittifaklarla bunun aşıldığını anlatacak.

ÖRNEK: 1991'DEKİ İTTİFAK

1991 yılında da seçim öncesi ittifak yapıldığını hatırlatacak olan Bahçeli, ittifakların yüksek baraj nedeni ile yapıldığını belirtecek. Herkesin barajın düşürülmesini dile getirdiğini ancak MHP’nin barajın düşürülmesini istediğinde de tartışma yarattığını vurgulayacak. Her seçimden önce MHP’nin baraj altı kalacağı yorumları ile karşı karşıya kalındığını belirtecek olan Bahçeli “Barajları yara yara geliyoruz” mesajı verecek.

AK PARTİ İLE YAN YANA

Bahçeli, 15 Temmuz’da oluşan mutabakatın anayasa referandumu ile devam ettiğini, tüm bu unsurların birlikte değerlendirildiğinde uyum yasalarında iki partinin ayrı düşmesinin doğru olmayacağını il başkanlarına aktaracak. Dünden bugüne aynı siyasi tutarlılık ve ilke ile ilerlediklerini vurgulayacak olan Bahçeli, 2019 yılına kadar bloklaşma devam ederse AK Parti ile yan yana yürüyeceklerini anlatacak.

KONGRELER ELE ALINACAK

Toplantıda, il ve ilçe kongreleri değerlendirilecek 18 Mart 2018’deki kongre masaya yatırılacak. Bahçeli 8-10 Aralık'ta da Antalya’da belediye başkanları ile buluşacak. 2019 seçimleri hakkında değerlendirmelerin yapılacağı kampta, mesajların seçmene ulaştırılması için yeni dönemin kodları hakkında mesaj verecek.


#Devlet Bahçeli
#MHP
6 yıl önce