|

İl il FETÖ operasyonları: 01.08.2016

FETÖ'nün teröristlerince 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişimi halk tarafından başarıyla püskürtülürken, tüm kentlerde başlatılan terör operasyonları sürüyor. Gelişmeler kapsamında çok sayıda teröristin tutuklandığı ve yüzlerce şüphelinin gözaltına alındığı bildiriliyor.

Yeni Şafak
10:50 - 1/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 20:35 - 1/08/2016 Pazartesi
Bursa'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan aralarında zabıt katibi, polis, öğretmen ve vergi dairesi memurunun da bulunduğu 29 kişi sabah adliyeye sevk edildi.
Bursa'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan aralarında zabıt katibi, polis, öğretmen ve vergi dairesi memurunun da bulunduğu 29 kişi sabah adliyeye sevk edildi.

Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik başlatılan operasyonlar kararlılık ve büyük bir hızla sürdürülüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gece katıldığı canlı yayında 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili gözaltına alınanların sayısının 18 bin 699 olduğunu ve 10 bin 132 kişinin tutuklandığını açıklamıştı.



İstanbul: Harp Akademisi'ne ikinci operasyon

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan operasyonlar kapsamında polis, sivil araç ve zırhlı araçlarla Levent'teki Harp Akademileri Lojmanına baskın düzenledi. Özel harekat polislerinin de destek verdiği operasyon sabah 08.00'de sona erdi. Lojmanlara daha önce 25 Temmuz'da operasyon yapılmış, aralarında rütbeli askerlerin de bulunduğu 40 şüpheli gözaltına alınmıştı.



  1. Bursa: FETÖ'nün İK'sı çözülüyor
  2. Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon ile ortaya çıkarılan, devlet kurumlarına kendi elemanlarını yerleştirmek amacıyla kurulduğu ve insan kaynakları (İK) departmanı gibi kullanıldığı ileri sürülen bir dernekle ilgili soruşturma kapsamında, örgüt tarafından işe yerleştirildiği tespit edilen 3'ü kadın 29 kişi gözaltına alındı.

Adıyaman: FETÖ'cü 10 iş adamı tutuklandı

Adıyaman'da askeri darbe girişiminin ardından Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik başlatılan operasyon kapsamında, kentte terör örgütüne finans desteği sağladığı belirlenen işadamları Mehmet S., Murat Ö., Remzi G., Zeynal Ö., Kamil K., Mustafa T., Ahmet K., Hasan D., Hacı Yavuz K. ve Zeynal Y. gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen işadamları tutuklanarak cezaevine gönderildi.




Siirt: 40 askeri personel tutuklandı

Siirt İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 15 Temmuz günü FETÖ/PDY terör örgütünün darbe girişimi ile ilgili olarak devam eden soruşturmalar kapsamında 141'i tugay personeli, 44'ü jandarma özel harekat personeli, 2'si il jandarmadan olmak üzere toplam 187 askeri personelgözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlanan 187 askeri personelden 40'ı dün gece önce Cumhuriyet Savcılığı'na ardından ise mahkemeye sevk edildi. 40 askeri personel tutuklanarak cezaevine gönderildi. 147 askerin Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri ise sürüyor.





Aydın: 2009'dan bu yana faaliyet gösteriyordu

Aydın'ın Nazilli ilçesindeki FETÖ operasyonları kapsamında 2009 yılından bu yana inşaat sektöründe faaliyet gösteren iş adamı N.Ş. gözaltına alındı. N.Ş'nin sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilmesi bekleniyor.







Kars: FETÖ'cünün evinde İncil bulundu

Kars'ta Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 2 binbaşı ve firarda olan bir Cumhuriyet savcısının evinde İnciller bulundu.




Aksaray: İl Müdürlüğü'ne operasyon

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Aksaray İl Müdürlüğü'nden 24 personel, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında gözaltına alındı.



Sakarya'da 93 kişi tutuklandı


Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrasında yürüttüğü soruşturma kapsamında aralarında mülki idare amirleri, emniyet mensupları, subay, astsubay, uzman çavuş, erbaş ve erlerin bulunduğu şüphelilerden 93 kişinin tutuklandığını, 73 kişi hakkında ise adli kontrol uygulandığını açıkladı.



4 avukat hakkında yakalama kararı


İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturmada çıkartıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 4 avukat hakkında, savcılığın itirazı üzerine "yakalama" kararı çıkartıldı. Karar doğrultusunda polis tarafından yakalanan bir avukat cezaevine gönderildi.



Çanakkale'de okul müdürü ve öğretmen tutuklandı


Çanakkale'nin Ezine ilçesinde, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 zanlıdan 2'si tutuklandı. Önceki gün, darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan okul müdürü İdris Akyar, imamlıktan ayrılıp öğretmenlik yapan Ali Topçu ve eşi Kur'an kursu öğreticisi Ümmü Gülsüm Topçu işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan İdris Akyar ve Ali Topçu tutuklandı, Ümmü Gülsüm Topçu ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.





Operasyonlar sürüyor...




İl il FETÖ operasyonları: 30.07.2016İl il FETÖ operasyonları: 31.07.2016






#FETÖ Operasyonları
#Darbe girişimi
8 yıl önce