|

İl il FETÖ operasyonları: 05.08.2016

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'nin dört bir yanında örgüte yönelik operasyonlar sürüyor. Terör örgütüne büyük darbe vuran operasyonlar bugün de devam ediyor.

Yeni Şafak
09:26 - 5/08/2016 Cuma
Güncelleme: 10:13 - 5/08/2016 Cuma

15 Temmuz gecesi FETÖ'nün hain kalkışmasının ardından Türkiye'nin birçok şehrinde örgütle bağlantısı olduğu tespit edilen adreslere yönelik operasyonlar devam ediyor. Düzenlenen operasyonlarda aralarında vali yardımcıları, kaymakamlar, akademisyenler, sağlık çalışanları ve polislerin de bulunduğu çok sayıda kişi hakkında gözaltı ve tutuklama kararları alındı.



Eski Vali Mutlu tutuklandı


FETÖ'nün darbe girişimi soruşturmasında gözaltına alınan ve aralarında eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da bulunduğu 12 kişi 'terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklandı.





Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne getirilen 8 vali, 1 vali yardımcısı ve 3 kaymakamın hakimlik işlemleri sona erdi.



Nöbetçi İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği, eski İstanbul Valisi Mutlu'nun da aralarında bulunduğu şüphelilerin "terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmalarına karar verdi.





Mümtazer Türköne ve 12 isim tutuklandı


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanma istemiyle nöbetçi İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen 14 şüphelinin sorgu işlemi sona erdi.



Tutuklanan isimler şu şekilde:



  1. Nöbetçi hakimlik, şüpheliler Alaattin Güner, Şeref Yılmaz, Ahmet Metin Sekizkardeş, Faruk Akkan, Mehmet Özdemir, Fevzi Yazıcı, Zafer Özsoy, Cuma Kaya ve Hakan Taşdelen'in, "silahlı terör örgütüne üye olmak", eski Zaman gazetesi yazarı Mümtazer Türköne'nin, "FETÖ'nün amaçlarına hizmet etmek", Hüseyin Turan ve Murat Avcıoğlu'nun ise "örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüte yardım etmek" suçlarından tutuklanmasına hükmetti.

Şüphelilerden Osman Nuri Öztürk ve Osman Nuri Arslan'ın, yüklenen "terör örgütüne üye olma" suçunu işlediklerine dair tutuklamayı gerektiren yeterli delil bulunmadığını dikkate alan hakimlik, bu şüphelilerin "yurt dışına çıkış yasağı"ndan oluşan adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakılmasını kararlaştırdı.





İstanbul'da birçok adrese operasyon


İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında operasyon düzenlendi.



İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, darbe girişimi soruşturması kapsamında bazı şüphelilerin yakalanması için başta Maltepe, Kartal ve Pendik ilçeleri olmak üzere tespit edilen çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.



Söz konusu ev ve iş yerlerinde arama yapan ekipler, bazı şüphelileri gözaltına aldı.



Bu kişiler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.



Elazığ'da 22 polis gözaltına alındı


Elazığ'da polislere yönelik yapılan yeni operasyonda FETÖ/PDY bağlantılı olduğu ileri sürülen 22 polis memuru gözaltına alındı. Elazığ'da daha önce de 87 polis tutuklanmıştı.



Rize'de 10 tutuklama


Rize Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince darbe girişiminin ardından Ardeşen ve Pazar ilçelerinde "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçlarından 12 kişi gözaltına alındı.



Şüphelilerden Z.A, Y.S, R.B, H.G, B.M, H.Ö, C.A.B, S.Y, A.D. ve O.H. tutuklanırken iki kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.



Rize'de, 15 Temmuz'dan bu yana sürdürülen soruşturma çerçevesinde 2 hakim, bir savcı ve 28 emniyet mensubu tutuklanmıştı.



Kahramanmaraş'ta 5 akademisyen tutuklandı


Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine yönelik operasyonda gözaltına alınan 17 akademisyenden 5'i tutuklandı.



Alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 17 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.



Sağlık kontrolünün ardından adliye sevk edilen zanlılardan 5'si tutuklandı, 12 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.



Operasyonlar sürüyor...


İl il FETÖ operasyonları: 30.07.2016





İl il FETÖ operasyonları: 02.08.2016




#FETÖ
#Darbe girişimi
#Operasyon
8 yıl önce