|

İl il FETÖ operasyonları: 08.08.2016

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından 81 ilde güvenlik güçlerince başlatılan operasyonlar kapsamında çok sayıda örgüt mensubu tutuklandı. Geçtiğimiz hafta kararlıkla düzenlenen operasyonların bu hafta da süreceği bildirildi.

Yeni Şafak
10:49 - 8/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 19:25 - 8/08/2016 Pazartesi
Samsun'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve aralarında iş adamları, il imamı ve örgütün para kasası olduğu öne sürülen muhasebecilerin de bulunduğu 34 kişi adliyeye sevk edildi. Polis, operasyon kapsamında 15 kilo altın ve 2.5 milyon lira paraya da el koydu.
Samsun'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve aralarında iş adamları, il imamı ve örgütün para kasası olduğu öne sürülen muhasebecilerin de bulunduğu 34 kişi adliyeye sevk edildi. Polis, operasyon kapsamında 15 kilo altın ve 2.5 milyon lira paraya da el koydu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 15 Temmuz gecesi İstanbul ve Ankara'da darbe girişimine kalkışırken, vatandaşların iradesiyle bu hain girişim başarıyla püskürtüldü. 15 Temmuz'un hemen ardından yurdun tüm kentlerinde kapsamlı terör operasyonları başlatıldı. Operasyonlar kapsamında örgütün üst düzey isimleri tutuklandı.



Elazığ: FETÖ'cü polislere kapsamlı operasyon

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz Darbe girişiminin ardından Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da soruşturmalar sürüyor. Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmalar kapsamında 3 gün önce Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli olan ve açığa alınan 190 polisten 25'i daha Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 25 polisten 15'i adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan polislerden 13'ü tutuklanırken, 2'si adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 13 polisin tutuklanmasının ardından gözaltında bulunan 10 polis de adliyeye sevk edildi.



  1. İzmir: FETÖ'nün kritik ismi kaçarken yakalandı
  2. İzmir'deki Adnan Menderes Havalimanı'ndan yurt dışına kaçmak isterken polis tarafından yakalanan Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) üst düzey imamlarından olduğu öne sürülen 68 yaşındaki Ahmet Akdoğan, Uşak Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi. Uşak'taki soruşturma kapsamında kapatılan Nil İlim ve Hizmet Vakfı'nı kurucusu olan ve uzun yıllar yöneticiliğini yaptığı ileri sürülen Akdoğan tutuklandı.

Zonguldak: Polis, öğretmen ve imamlar

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen soruşturmada Alaplı, Kdz. Ereğli ve Devrek ilçelerinde 1'i kadın 18 şüpheli gözaltına alındı. Aralarında polis, öğretmen ve imamın da bulunduğu şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. Ev ve iş yeri aramalarında dijital dokümanlara ve çeşitli evraklar ile bilgisayarlara da el konuldu.



  1. İzmir'in Buca ilçesinde çeşitli adreslere polis ekiplerince FETÖ operasyonu düzenleniyor. Gazi Osman Paşa Caddesi'ndeki adreslere polis ekipleri sabah 06.45 sıralarında baskın yaptı. Operasyonda gözaltıların olduğu bildirildi.

Karabük: FETÖ'cü esnaf tutuklandı

Karabük'te Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan operasyonlar kapsamında gözaltına alınan esnaf Murat Özalpgil tutuklandı.




Samsun: Çarşamba'da 28 gözaltı

Samsun'un Çarşamba ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ-PDY) yönelik operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 28 kişi adliyeye sevk edildi.





Gümüşhane: Vali gelişmeleri açıkladı

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, il genelinde devam eden FETÖ/PDY operasyonları kapsamında bugüne kadar 206 kişi hakkında işlem yapıldığını, bu şahıslardan 37'sinin tutuklandığını söyledi.



Ordu il imamı tutuklandı


Ordu Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'ye ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında örgütün "Ordu il imamı" olduğu iddia edilen Fatih D, Ordu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından evinde gözaltına alındı. Fatih D, emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.



Ankara'da 2 subay tutuklandı


Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 4 Ağustos'ta "adli kontrol şartı" ile serbest bırakılan iki subay, savcılığın itirazı üzerine tutuklandı. Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada gözaltına alınan Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli Binbaşı Necmettin Berk ile Pilot Yüzbaşı Selçuk Özkan, tutuklanma talebi ile sevk edildikleri nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.



Eskişehir'de 16 polis tutuklandı


Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 16 emniyet mensubu daha tutuklandı. Alınan bilgiye göre, önceki gün çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan, aralarında bir şube müdürünün de olduğu 16 polis memuru, cumhuriyet savcılığının itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanıp adliyeye sevk edilen 16 emniyet mensubu tutuklandı.



Van
'da büyük operasyon


Van'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında aralarında askeri ve adli hakim savcıları, öğretim üyeleri, asker, emniyet mensubu ve öğretmenlerin de bulunduğu 135 kişinin tutuklandığı bildirildi.



Operasyonlar sürüyor...


























#FETÖ Operasyonları
#Darbe girişimi
8 yıl önce